tiistai 25. toukokuuta 2021

Futista

 Jalkapallon Euroopan sarjat saatiin päätökseen. Suuria yllätyksiä ei tapahtunut, mutta jotain kuitenkin. Pitkin kautta kontannut Barcelona jäi/pääsi lopulta Espanjan liigan kolmanneksi. Ranskassa Lille nappasi voiton suurseura PSG:n nenän edestä. Muuten tutut mestarit selviytyivät isojen jalkapallomaiden ykkösiksi. Bayern München, Manchester City, Inter. Tuttuja seuroja. Ilahduttavaa on muutamien seurojen nouseminen ykkösten sarjaan. Tarkoitan tällä tasaisten huippujoukkueiden määrää kansallisissa liigoissa. Englannissa on vuosikausia ollut 5-6 huippujoukkueilla. Italiassa 3-4 joukkuetta. Espanjassakin on nyt melkein neljä kärkijoukkuetta. Tämä lisää kiinnostusta ja yllätyksiä. 

Meillä Veikkausliiga on alkanut ja valittaen on todettava, että HJK:lle voisi jakaa jo mitalit kaulaan. Suomeen pitäisi saada pari muuta kovaa joukkuetta. Se olisi mahdollista, jos pari joukkuetta etenisi muutamalle jatkokierroksille Mestareiden liigan ja Eurooppaliigan sarjoissa. Sieltä tulee satoja tuhansia euroja, joilla ostetaan pelaajia ja rakennetaan parempia joukkueita. Nyt meikäläiset ovat parhaimmillaan päässeet toiselle kierrokselle, mutta siinä kaikki. Lyhyestä virsi kaunis.

Kesäkuun 11. käynnistyvät EM-kisat. Suomi on mukana. Nyt on mielenkiintoa ja tunnetta runsaasti enemmän kuin koskaan ennen. Valitettavasti meiltä puuttuu pari kolme huippuluokan pelaajaa. Mutta ei tuomita ennen kuin on pelattu yhtään peliä. Kanerva on joka tapauksessa saanut joukkueen kisoihin ja se on jo jotain. Suomen lohkossa Venäjä, Tanska ja Belgia ovat riittävän (liian) kovia vastustajia ja tason mittaajia. Kun vielä Tanska ja Venäjä kohdataan heidän kotikentällä, haasteita riittää. Belgia kuuluu ennakkosuosikkien joukkoon. Muita suosikkeja ovat Saksa, Ranska, Englanti, Espanja ja Italia. Yllättäjiä voivat olla Kroatia, Portugali, Hollanti ja Sveitsi. Lohkoista F-lohko on kovin. Ranska, Saksa ja Portugali. Siinä on jotain herkkää. Kuukausi jalkapalloa ja sitten ollaan paljon viisaampia. Heinäkuun 11. pelataan loppuottelu. Siihen asti on jotain tekemistä. Kun ei uskalla vielä lähteä reissuun tai terassille.

Ei kommentteja: