tiistai 4. toukokuuta 2021

Kiekkouutisia

 Liigaan saatiin sittenkin yllätys, kun TPS lähetti HIFK:n kesälaitumille otteluvoitoin 3-1. Ainakaan kauden puoliväliin mennessä kukaan ei voinut unelmoidaan Tepsin ja Raipen finaalipaikasta. Lukon finaalipaikka oli sensijaan jo menneinä kuukausina kirkossa kuulutettu. Taso pysyi korkeana läpi kauden. Tappara kellistyi välierissä 3-1 ottelusarjan voitolla. Hieman parranpärinää ratkaisuottelussa saatiin tuomarien hylättyä Tapparan maalin ja hyväksyttyä saman tapaisen maalin Lukolle. Mutta pulinat pois, draamaa pitää olla ! Lukko lähtee selvänä ennakkosuosikkina hakemaan mestaruutta. Hyökkäykset ovat nopeita, puolustus betonia ja Lehtisen maalivahtipeli loistavaa. Ainakin toistaiseksi. Ulkomaanavut Press ja Audette ovat huipputason pelaajia. Kun vielä kaikki ketjut pystyvät ratkaisuihin, suosikista ei ole epäilystä. Tepsin nuoret herrat Pärssinen, Pajuniemi ja Viro ovat ovat luistelleet ja maalanneen ennakkoluulottomasti. Amerikan apu Kestner iskee maaleja liukuhihnalta. Rämö on ollut pudotuspeleissä luotettava veskari. HIFK ja Tappara kisaavat pronssista keskiviikkona. Loppuottelut alkavat perjantaina ja päättyvät kolmen voiton jälkeen.

NHL:ssä aletaan lähestyä runkosarjaan viimeisiä otteluita. On ilo katsella suomalaisten tehoja. Pistepörssin kahdeksas ja maalipörssin kolmas on Coloradon Mikko Rantanen. Floridan Aleksander Barkov ja Carolinan Sebastian Aho pitävät koko sarjan pistepörssissä sijoja 13. ja 14. Ennennäkemätöntä suomalaismenestystä komppaavat Dallasin Hinz ja Coloradon Donskoi. Täytyy muistaa, että kyse on maailman kovimmasta sarjasta ja parhaista pelaajista. 32 joukkueen sarjassa pelaajamäärä on kuuden sadan kieppeillä.

Suomen 18-vuotiaat pojat (miehet) mittelevät maailmanmestaruudesta Yhdysvaltojen Friscossa. Mitalipelipaikan irtosi 2-0 lukemin Sveitsistä. Maalinteko tuotti tuskaa läpi pelin. Välierävastustaja on Venäjä. Toisessa pelissä Ruotsi ja Kanada mittelevät taitojaan. Suomen peli näkyy TV5:llä torstaiaamuna klo 04.00

Ei kommentteja: