perjantai 28. toukokuuta 2021

Luvassa lämpimiä tuulia, melkein kuumuutta

 Kesäkuu alkaa sittenkin lämpimissä merkeissä. Näin kertovat ensi viikon sääennusteet. Jo sunnuntaina aurinko hemmottelee meitä ja koko viikon ajan päivälämpötilat pysyttelevät parinkymmenen paremmalla puolella. Kesä tuli ja se pidetään. Ei muuta kun nauttimaan.

Lämmintä on luvassa myös Valko-Venäjän presidentille Lukashenkalle, sillä hän matkustaa aurinkoiseen Sotshiin tapaamaan ainoaa kaveriaan, presidentti Putinia. Toivottavasti koneesta ei löydetä matkan varrella pommia tai pommiuhkaa. Vitsi, vitsi ! Valko-Venäjä ja Venäjä vahvistavat varmasti valtioliittoaan. Ettei vaan Valko sana jää pois maan nimestä. Länsimaiden boikottitoimet ovat varmasti Lukashenkon mielessä. Putinillahan on niistä paljon arvokasta kokemusta. Oletettavasti energia-asiat ovat myös agendalla. EU on peloitellut, että Valko-Venäjän läpi kulkeva maakaasu johdettaisiin toista reittiä, jolloin läpikulun korvaukset jäisivät Valko-Venäjältä saamatta. Aivan kuten lentoreittienkin osalta. Tapaamisesta ei järjestetä mitään tiedotustilaisuuksia, sillä ihmisiä ei haluta vaivata turhilla murheilla. Tässä olisi hyviä nimiehdotuksia uudelle valtioliitolle: Yhtenäinen Venäjä, Venäjän Yhdysvallat, Iso Venäjä, Punavalko-Venäjä, Venäjän tasavaltojen liitto.

Naapurissa Ruotsinmaalla alkaa olla hikiset oltavat. Syynä ei nyt ole sään lämpeneminen. Ei myöskään koronan aiheuttamat ongelmat. Nyt on tosi kyseessä. Ruotsin jääkiekkomaajoukkue konttaa Riikan MM-kisoissa. Koko maa on julistettu hätätilaan. Eri puolille maata on perustettu pikapikaa hätäkeskuksia, joista kansalaiset saavat tarvittaessa huopia, kuumaa juomaa, keskusteluapua ja terapiaa. Töistä saa olla pois omalla luvalla viikon, mikäli lätkä alkaa ahdistaa. Ruotsilla on vielä kolme peliä jäljellä. Iso-Britannia, Slovakia ja Venäjä. Niistä pitää saada voitot ja muiden tulee kompuroida keskinäisissä peleissä. Se voi vielä pelastaa maan katastrofilta. Mutta nyt on hätä kädessä ja vitsit vähissä. 

Lämpimiä terveisiä tulee Suomen ruotsalaisimmalta puolueelta. RKP oli eilen vaalitenteissä  kunnallisvaaleihin liittyen. Sanoma oli selvä. Puolueelle on edelleen tärkeää Ruotsin kielen asema.  Mitä tähän lisäämään. Ei muuta kun vaaleja kohti puolueen viitoittamalla tiellä. Katsotaan sitten mihin se riittää. Lämpöä riittää tällä ohjelmalla varmasti Mustasaaressa, Vaasassa ja Närpiössä.

Keskusta uusi tiede- ja kulttuuriministeri on Antti Kurvinen. Tai siis hän on Suomen hallituksen ministeri. Hänelle koko ala on uusi. Antti on lämmin ja empaattinen harrastajanäyttelijä. Kyllä Antti osaa näytellä ja nostattaa lämpöä kulttuuri- ja liikuntakentillä. Näitä alojahan ei ole Suomessa tuettu eikä ymmärretty eikä arvostettu eikä oikein harrastettukaan ennen eikä jälkeen koronan. Siinä on Kurvisen Antille oikein lämpöinen tehtävä. Ihan kateeksi käy.

EUn jäsenvaltiot ovat hyväksyneet uuden budjetin ja kertaluontoisen elvytyspaketin. Rahaa on siten tulossa lämmittämään Euroopan taloutta. Kerranhan se kirpaisee. Jotkut asioista hyvin perillä olevat tahot ovat epäilleet, ettei tämä jää kertalaukaukseen. Lämmintä keliä ja leppoisia tuulia on luvassa Eurooppaan lähivuosina. Laulun sanoin: ”Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan.”

Koronatartunnat Pirkanmaalla ovat laskeneet ilahduttavasti. Päivittäiset lukemat vaihtelevat  välillä 6-20. Toimintoja ollaan avaamassa kiireen vilkkaa. Toista oli vuosi sitten toukokuussa.  Silloin kaikki paikat olivat kiinni eikä mitään saanut järjestää. Eikä ihme, sillä silloin Pirkanmaan päivittäiset koronaluvut olivat välillä 0-1. Tällä menolla koronakuumetta levitetään tulevana kesänä, ainakin täällä Pirkanmaalla. Onko se sitten brittiläistä, etelä-afrikkalaista vai intialaista, jää nähtäväksi.

Lämpimät ateriat ja aamiaiset ovat puuttuneet pääministeriltä ja hänen perheeltään Kesärannassa. Sen sijaan 300 euron edestä kuukaudessa on syöty kylmiä ruokia. Onneksi kaikki tämä valtion piikkiin. Pian asiaan voidaan saada korjaus, kun EUn elvytyspaketin rahat saadaan Suomeen. Siellähän on varattu rahaa myös soten kehittämiseen. Ehdotankin, että pääministeri Marinin aamiaiset olisivat jatkossa lämpimiä ja ne menisivät Euroopan Unionin piikkiin.

Carolinan kuumin pelaaja, Sebastian Aho iski jatkoajan ensimmäisellä minuutilla kiekon Nashvillen verkkoon. Samalla Carolina varmisti pääsyn NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4-2. Aho ehti tehdä pelissä aikaisemmin jo yhden maalin, mutta tällä jatkoaikamaalilla tuli ratkaiseva voitto ja paikka jatkopeleihin. Aho on nyt Carolinan kuuma poika. Ainakin seuraavaan peliin asti.

Ei kommentteja: