sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Uusia sanoja

 Maailma muuttuu ja kieli sen mukana. Kieli ja sanat kuvaavat muuttuvan maailman asioita. Tässä sanaselityksiä viime aikoina ilmestyneisiin sanoihin

Palveluhävikki = Huonoja palveluja voi nyt myös kerätä taloyhtiön roskakorin yhteydessä oleviin hävikkiastioihin. On tärkeää, ettei palveluhävikkiä sekoiteta energiajätteisiin. Palveluhävikki on energiaksi kelpaamatonta eikä pala edes lämpövoimalassa.

Lentohäpeä = Nopea häpeän ilme, jonka vain hyvät ihmistuntijat huomaavat ihmisen kasvoilla. Häpeä ei ole tarkoitettu julkiseksi vaan se tupsahtaa ohimenevästi kasvoille. Hyvä ihmistuntija tunnistaa lentohäpeän ja kääntää huomaamattomasti katseen sivummalle. Lentohäpeän poistamiseksi on oma psykologien ja terapeuttien ammattikunta.

Halpuuttaminen = Asiasta tai palvelusta tuodaan esiin ikäviä ominaisuuksia, jolloin sen arvo laskee. Halpuutetut tuotteet saattavat olla uusien veroisia, mutta niiden imago on laskenut. Köyhät ihmiset voivat elää näennäisesti korkean elintason elämää halpuuttamisen ansiosta. Kyse on siten myös tasa-arvosta.

Yhdenmäisyys = Nykyisin kahden ihmisen valitsema parisuhteen muoto. Mies ja nainen muuttuvat samanlaiseksi muuksi sukupuoleksi.  Yhdenmäisessä avioliitossa mitään asioita ei tehdä yksin vaan yhdessä. Vapauden tilalle on tullut yhteinen elämä eli oman yksityisyyden ja identiteetin vapaaehtoinen menettäminen. Yhdenmäiset ihmiset pukeutuvat usein unisex-vaatteisiin ja nimet ovat muutettu samoiksi. 

Diginatiivi = Pilvipalveluissa asuvat kansalaiset, joiden kotimaa on digitaalinen. Heitä ei lasketa minkään maan kansalaisiksi. Diginatiivit tunnistaa muita kalpeammista kasvoista ja energiajuomien runsaasta käytöstä. He puhuvat kieltä, jota ymmärtävät vain toiset diginatiivit.

Nihkeillä = Hikoilun jälkeinen nautinnollinen tila, jossa hikinen iho tarttuu kosteaan vaatekappaleeseen. Monet kuntoilijat nihkeilevät pitkään tässä tilassa, sillä sen myötä paino putoaa. Tutkimusten mukaan nihkeily kohottaa myös kuntoa tehokkaasti.

Kalsarikonttori = Nykyaikainen toimisto, jossa henkilökunnalla on yllään kalsarit. Tällä tavoin asiakkaiden on helpompi lähestyä virkailijoita. Valtion virastoista ainakin työvoimatoimistoissa ja Kelassa toteutetaan tätä uutta käytäntöä. Valtion hankintakeskus on hankkinut miljoona uutta kalsaria henkilökunnan käyttöön.

Kriisinyrkki = Väkivaltaisella ihmisillä todettu vaarallinen käsi. Perinnöllinen geeni saa ihmisellä pakkoliikkeenä aikaan iskuja, joiden tarkoituksena on vahingoittaa läheisiä. Kriisinyrkki amputoidaan ja tilalle asennetaan turvallinen, sähköinen monitoimikäsi.

Maalittaa = Jalkapallokentälle sijoitetaan kymmeniä maaleja joka puolelle kenttää. Näin jalkapallo-otteluissa joukkueet saavat helpommin maaleja ja ottelu on yleisölle mielenkiintoisempi. Maalitetulla kentällä on yleensä 10-15 maalia. Pelaajat eivät hengästy maalitetussa ottelussa ja elävät muita ihmisiä vanhemmiksi.

Huulipunahallitus = Suomalainen uusi poliittinen suuntaus, jossa hallitus käsittelee pelkästään huulipunaa ja huulipuniin liittyviä asioita. Hallituksessa on useimmiten enemmän naisia kuin miehiä, mutta tästä ei ole varsinaisesti mitään määräyksiä. Huulipuna tuo kansalaisille värikkään ulkoasun ja ilahduttaa kanssaeläjiään. Huulipunahallitukset ovat olleet edeltäjiään pitkäikäisempiä ja sopuisampia vaikka ongelmiakin on esiintynyt, esimerkiksi uusista värisävyistä..

Ei kommentteja: