sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Ei haittaa

 Jatsi ei haittaa tänään alkavilla Porin Jazzeilla. Pääesiintyjinä ovat 80-luvun brittipopin duo PET Shop Boys ja saksalainen teknomusiikkiin pioneeri Kraftwerk. Iskelmäosastoa edustavat kotimaiset Anna Puu, Antti Autio ja Olavi Uusivirta. Kyllä jatsiakin on tarjolla, mutta sivulavoilla. Kirjurinluodolla voi nautiskella musiikista kolmenkympin viinipullon ja keski-ikäisten kumppaneiden seurassa.

Korvan lävistänyt luoti ei haittaa ex-presidentti Trumpin vaellusta uudeksi Yhdysvaltain presidentiksi. Pikemminkin päinvastoin. Nyt Trumpista on tullut paitsi ikoni, myös marttyyri, pyhimys ja teräsmies. Valinta presidentiksi on sinettiä vaille. Takelteleva vastaehdokas ja nykyinen presidentti Biden ei pysty vastaamaan huutoon. Hyvä kun selviytyy jäljellä olevasta vuodesta kunnialla.

Sade ei haittaa kovin paljon alkavalla viikolla. Ei haittaa muita kuin mansikanpoimijoita. Viiden kilon mansikkalaatikko on maksanut neljästä kympeistä yhdeksään kymppiin. Ei haittaa, sillä puolalaista mansikkaa saa talvella pakastettuna vähintäänkin samaan hintaan. Ensi viikolla sataa kylläkin joka päivä. Ei haittaa ellet ole menossa Porin Jazzeille.

Arvonlisäveroa korotetaan syyskuun alusta 24% peräti 25,5%. Ei haittaa eläkeläisiä. Ei ainakaan kovin paljon. Elintarvikkeiden hintoja korotus ei koske. Mahdollisesti elinkustannusindeksi nousee jonkun verran. Eläkeindeksi mitataan lokakuun hintatason mukaan. Mikäli arvonlisä korottaa hintoja, siitä hyötyvät myös eläkeläiset ensi vuonna. Hintaindeksi vaikuttaa eläkkeisiin 80% verran ja palkkaindeksin 20% verran. Ei haittaa, jos meni yli hilseen. Vaikutus näkyy ensi vuoden tammikuun eläkkeessä. Niillä jotka sitä saavat. Sitä odotellessa.

Iltapäivälehti vertaili alkoholin hintoja Virossa, Latviassa ja Suomessa. Yksi esimerkki kertoo paljon. Laatikko lonkeroa maksaa Latviassa reilu 22 € ja Virossa reilu 24 €. Suomen Alkossa puoli laatikkoa eli 12 tölkkiä lonkeroa maksaa 35 €, joten laatikko maksaa 70 €. Ei haittaa. Lonkeroa ei tarvitse ostaa, puhumattakaan juoda. Siinähän on alkoholia. Sitäpaitsi lonkeron hinta ei haittaa, jos on riittävästi rahaa.

Ei kommentteja: