lauantai 6. heinäkuuta 2024

Salaisuuksia

Unkarin Orbanin vierailun syy presidentti Putinin luo Moskovaan oli suuri mysterio, mutta nyt sekin selvisi. Orban oli ehdottanut tulitaukoa Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa. Tämä salaisuus tuntuu ihan liian todennäköiseltä. Veikkaan, ettei salaisuutta eli Orbanin tarkoitusta ole vielä kerrottu. Eiköhän se liity maiden välisen yhteistyön kehittämiseen ja jatkamiseen. Eli Orban kävi kertomassa Putinille, että yhteistyö jatkuu huolimatta Unkarin EU-puheenjohtajuudesta. Kaveria ei jätetä, ainakaan näin pienestä syystä.

Jokunen vuosi sitten silloinen presidentti Niinistö ilmaisi somessa, että hänen pitää käydä ensin ulkoiluttamassa koiraansa, kun on niin ärsyyntynyt. Sen jälkeen spekuloitiin mikä syy ärsytti Niinistöä näin paljon. Presidentin lähimmät tahot eivät ole suostuneet paljastamaan totuutta. Ei myöskään Niinistö itse. Jotkut ovat arvelleet ärtymyksen johtuneen Venäjä päätöksestä sulkea Suomen Pietarin lähetystö. Tämän päivän näkökulmasta se ei tunnu oikein todelliselta, mutta parempaakaan selitystä ei ole keksitty. Ehkä jonkun piti ulkoiluttaa koiraa ja hän joutui siihen hommaan eli käännetään koko juttu päälaelleen..

 Teemu Selänne on avautunut viime päivien some-keskusteluista. Vaimo Sirpaa ja myös häntä itseään on hakattu somessa kuin vierasta sikaa. Selänteen mukaan ulisijoita aina riittää. Tämän lisäksi hän kertoo olevansa Yhdysvaltain kansalainen ja äänestävänsä seuraavissa vaaleissa republikaaneja. Olisi mukavampaa, jos olisi nuorempia ehdokkaita. Selänne ei kerro kuitenkaan ketä republikaania äänestää. Monia vaihtoehtojahan ei ole. Selänteen mielestä ei ole hyvä, jos yhteiskunta tukee liikaa ihmisten elämää. Yksin pitää pärjätä, sanoo Selänne. 

Teemu Selänteen pojat Leevi ja Eetu eivät ole tehneet jatkosopimusta Kajaanin Hokin kanssa. Pisteitä Hokin paidoissa on kertynyt nihkeästi. Samoin peliaika varsinkin Leevillä on ollut kiven takana. Molemmat pelasivat aiemmin Peliitoissa ja sitä ennen Yhdysvalloissa. Nyt jatkosopimusta ei ole tehty. Salaisuus säilyy, eikä arvailujakin ole tiedossa. Isä-Teemukaan ei tiettävästi omista yhtään joukkuetta.

Jääkiekkomaajoukkueen entinen valmentaja Jukka Jalonen on HSn tietojen mukaan tehnyt valmentajasopimuksen Italian jääkiekkomaajoukkueen kanssa. Italia kuuluu niihin jääkiekkomaihin, jotka pelaavat ailahtelevasti eli ns. Hawajin kiekkoa. Nyt Jalonen on kertonut totuuden. Italian kanssa on keskusteltu mahdollisesta valmentajasopimuksesta, mutta mitään sopimusta ei ole tehty. (Valmentaja joka tähyää NHLn valmentajaksi ei voi neuvotella Hawajin kiekkojoukkueen valmentamisesta. Se vaan on niin, ainakin kirjoittajan mielestä)

Saija Tuupanen kertoo syyn mikä johti eroon Sami Hedbergin kanssa. Sovimme Samin kanssa, ettei tästä asiasta puhuta medialle. Viime aikoina media on kuitenkin kirjoittanut kovin paljon meidän erostamme ja tapahtumia on joutunut kommentoimaan hyvin paljon. Ehkä työmme johtivat siihen, että yhteinen aika oli kortilla. Se on ainoa syy, joka johti tiemme erilleen. Tämä on Saijan ja Samin eron oikea syy.

Pääministerin puoliso Suzanne Innes-Stubb kertoo nyt miksi kuusi vuotta sitten itki laiturin nokassa. Syy ei ollut puolison häviö puolueen puheenjohtajuudesta Orpolle. Tosiasiallinen syy oli Brexit. Brittinä hänen oli murheellista kestää masentavaa äänestystulosta. Sen takia hän meni sateessa laiturin nokkaan itkemään.

Puolustusministeri Antti Häkkänen kertoo lomastaan avoimesti. Kesälomalla ollaan perheen kanssa mökillä. Siellä pitää olla sähkö ja juokseva vesi. Ei siitä mitään tulisi lapsiperheellä ilman. Hakataan myös puita, kisaillaan ja ongitaan kilpaa. Hän tunnustautuu kovaksi kalamieheksi. Vuosittain käydään kova kalakilpailu Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa. Parina viime vuotena Häkkänen on voittanut, sitä ennen Orpo. Kisa on kova, mutta reilua. (Mietin vaan, että onkohan tässä kohta tulossa kova ”kalakisa” puolueen puheenjohtajuudesta. Orpo on voitolla hyvien vaalitulosten myötä, mutta Häkkänen väijyy varjoissa valmiina, kirjoittajan kommentti)

Nuoret körttiläiset kertovat suhteestaan körttiläisyyteen. Täällä kaikki saavat olla sellaisia minkälaisia ovat. Jokainen uskoo Jumalaan omalla tavallaan. Katto on korkealla ja seinät leveällä (ihan kuin sosiaalidemareissa, kirjoittajan kommentti). Kaikki tehdään talkoilla. Nuoret myyvät körttipastilleja ja vapaaehtoiset järjestävät Herättäjäjuhlia. 

Ei kommentteja: