torstai 11. heinäkuuta 2024

Nousut ja laskut

 Presidentti Bidenin putoaminen pois demokraattien ehdokkuudesta on taas päivää lähempänä. Näyttelijä George Clooney ei enää tue Bidenia. Kuinka monta tukijaa Bidenilla vielä on, se on epäselvää ? Joka tapauksessa presidentti Stubb sanoi korrektisti tavattuaan Bidenin, että puhuttiin mukavia ja sitten myös vakavia ja mies oli ihan hyvässä vedossa. Siis Stubb ei ole vielä vetänyt tukeaan pois Bidenilla. Vai kannattako Stubb sittenkin Trumpia ?

Ariane 6 kantoraketti saatiin vihdoinkin ammuttua onnistuneesti avaruuteen. Se kuljettaa kilokaupalla satelliitteja maata kiertävälle radalle. Onnistuminen oli tärkeä asia eurooppalaiselle avaruustoiminnalle, sillä edellisestä onnistumisesta on vuosia aikaa. Ensi vuonna on tarkoitus ampua lisää kantoraketteja taivaalle, jolloin eurooppalaiset sää yms tutkijat eivät ole amerikkalaisten tai kiinalaisten kantorakettien varassa.

Alkossa halpojen viinien myynti suorastaan romahti, kun alkoholilain muutos toi 8% kevytviinit ruokakauppoihin. Halpoja viinejä myytiin Alkossa 10% vähemmän kuin viime keväänä. Edessä sarastaa koko Alkon monopolin romuttuminen. Tosin siihen menee vielä aikaa. Uusi naula isketään Alkon arkkuun varsin pian, kun hallitus on valmistelemassa alkoholilain muutosta, jonka myötä alkoholia (siis tätä enintään 8%) voitaisiin tuoda ihan kotiin asti.

Ville Niinistö on nousemassa EUn Venäjä-valtuuskunnan,puheenjohtajaksi. Tämä on upea saavutus Niinistöltä, joka haluaa kovistella Venäjää ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion vääryyksien oikaisemiseksi. Kova homma, mutta myös hieno valinta. Li Andersson valitaan EUn työllisyys- ja sosiaalivaliokunnan puheenjohtajaksi. Myös hieno valinta ja hyvä meriitti sekä Suomelle että Anderssonille itselleen.

Lassi Noponen nousee Business Finlandian pääjohtajaksi. Hänet valitsi tehtävään elinkeinoministeri Ville Rydman. Kyse ei ole suinkaan poliittisesta virkanimityksistä. Noponen oli selvästi pätevin hakija. Näin sanoi Rydman. Noponen toimi aiemmin Rydmanin erityisavustajana. Eli on seurannut Noposen hommia lähietäisyydeltä.

Lähietäisyydellä oli myös presidentin puoliso Suzanne Stubb, sillä NATOn päivällisillä hän istui Unkarin Viktor Orbanin vieressä. Orban oli juuri tullut idän kiertueelta, jossa hän oli treffannut Venäjän Putinin ja Kiinan Xin. Seuraavat treffit ovat Ex-presidentti Trumpin kanssa. Nyt siis Orban oli Suzanne Stubbin seurassa.

Äitiysvalmennuksista luovutaan Pirkanmaalla. Anteeksi, ei luovuta vaan ne tapahtuvat jatkossa netissä. Voi, voi!! Säälin monia tulevia isiä, jotka eivät pääse enää käytännön valmennukseen mukaan. Monet isät putoavat nyt kelkasta ja sillä voi olla vaikutusta myös isyyteen. Nettivalmennus on aivan eri asia kuin oikea valmennus. Ero on kuin ja päivällä. Jokainen tietää, että nettiseksiä on haaleaa verrattuna oikeaan seksiin. Toki tässä ei ole kyse seksistä vaan valmentautumisesta synnytykseen.

Ei kommentteja: