perjantai 5. heinäkuuta 2024

Heinäkuun alun parhaat

 Kokoomus on noussut jälleen suurimmaksi puolueeksi. Jihaa ! Näin kerrotaan viimeisimmässä gallupissa. Demarit huohottava niskaan, mutta perussuomalaisten tilanne on jäämässä kauas kolmanteen sijaan kaikesta huolimatta. Myös Li Anderssonin Vasemmisto on nousussa. Onko kyse vain kesäisestä fiiliksestä, se jää nähtäväksi. Siis syksyllä.

Työväenpuolue on voittamassa Britannian parlamenttivaaleista. Pitkään hallituksessa olleet konservatiivit  jäivät lähes pienpuolueeksi. Ihmiset ovat tyytymättömiä ja äänestysprosentti jäi matalaksi. Britit ovat yrittäneet pysytellä pää pystyssä Brexitin jälkeen, mutta nyt mitta näytti olevan täysi. Silti vaihtoehdot puuttuivat ja usko politiikkaan oli karilla.  Brittien parlamentin 650 paikasta Työväenpuolue on saamassa yli 400 paikkaa. Uudeksi pääministeriksi tulee Työväenpuolueen Meir Stamer. Lempinimi ” herra Sääntö”?

EU on laittamassa kiinalaisille autoille kovat tullit.  Ne vaihtelevat autosta riippuen. Kiinalaisia syytetään valtion kohtuuttomista, kilpailua vääristävistä tuista. No, halpojen sähköautojen aika on siis kohta ohi. Ehkä jo tänään. Jos et ehtinyt eilen ostaa kiinalaista sähköautoa, halvalla. Tänään se ei enää onnistu.

Unkarin pääministeri Orban tapaa presidentti Putinin. Unkari ehti olla EUn puheenjohtajamaa vajaan viikon, kun Orban lähti kaverinsa luo Moskovaan. Mistä siellä keskustellaan ? Se on arvoitus. Yrittääkö Orban ajaa neuvotteluja Venäjän johtajan päähän ? Orban tunnetaan EUssa  Venäjän pakotteiden torpedoijana. Unkarilla tai Orbanilla ei ole EUn mandaattia neuvotella Putinin kanssa. Mene ja tiedä mitä sooloiluja päässä liikkuu ?

Iloisia uutisia kerrotaan Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Nykyinen presidentti Biden ei luovuta vaan painaa hommaa hamaan loppuun ? (Se näyttää olevan lähellä !)  Hetken ehdittiin spekuloida muista demokraattien ehdokkaista. Tämä siksi, että Biden oli niin matkaväsynyt, että hömelöi vaaliväittelyssä Trumpin kanssa. Nyt presidentti on skarpannut ja saanut tukea demokraattien senaattoreista. Biden aikoo hoitaa homman kotiin. Siis himaan. Eli palata kotiin. Siis, olisiko parasta jos Biden menisi jo vuoden alusta kotihoitoon ?

Iloisia uutisia kerrotaan myös Winbledonissa tennisturnauksesta. Emil Ruusuvuori voitti toisella kierroksella Kreikan Stefanos Tsitsipasin. Ruusuvuori jatkaa kolmannelle kierrokselle.  Sen sijaan Otto Virtanen kärsi tappion ja putosi jatkosta.

Iloisia uutisia koripallon Olympiakarsinnoista Valenciasta. Suomi voitti pisteellä ja pääsi jatkokarsintaan. Huonot uutiset ovat, että nyt vastustajaksi tulee Espanja. No, ei murehdita ennakkoon. Voittoa lähdetään tavoittelemaan ja paikkaa Pariisiin.



Ei kommentteja: