tiistai 9. heinäkuuta 2024

Käännytyslaki

 Pitkän vaivaamisen ja vetkuttelun jälkeen käännytyslaki on hyväksytty eduskunnassa yksimielisesti. Se onkin tämän eduskunnan ainoa yksimielinen laki. Lopulliseen muotoon päädyttiin asiantijoiden, tutkijoiden ja poliitikkojen eri näkemyksistä huolimatta. Vastalauseita ei kuitenkaan esitetty sen jälkeen kun vastarannan kiisket käännytettiin. Lopullinen tulos saatiin, kun pääministeri Orpo lupasi lähteä puolustusministeri Häkkänen kanssa onkimaan ja presidentti Stubb ja Eduskunnan puhemies Halla-aho NATOn kokoukseen Amerikkaan. Viimeisteltyyn muotoon päädyttiin käännetyssä järjestyksessä, mutta ei kuitenkaan epäjärjestyksessä. Tiivistettynä käännytyslaki on seuraava :

Venäjän lähettämiä pakolaisia otetaan vastaan vain sata henkilöä kerralla. Heidät lähetetään ryhmä kerrallaan Joutsenon vastaanottokeskukseen. Siellä pohjatyön tekevät tosiuskovaiset, körttiläiset ja lestadiolaiset, sillä heillä on paras kokemus ja ihmistuntemus käännytystyössä. He saavat myös ottaa parhaimmat yksilöt sadan ryhmästä. Tämän jälkeen valtiokirkko eli luterilaiset ottavat ne pakolaiset, jotka he pystyvät käännyttämään. Sen jälkeen Elokapina, Lapin ravintoloitsijat ja marjanpoimijat, Sote-hyvinvointialueet, SULin kestävyysjuoksun (1.500m-martooni) valmentajat ja työnantajien EK käännyttävät pakolaisia. Lopuksi eduskunnan puolueet käännyttävät loput yksilöt joihin pystyvät. Mikäli uskovaiset käännyttävät kaikki sadan hengen ryhmästä, he saavat itselleen paitsi ihmiset myös käännytysrahan, joka on kymppitonni per nuppi. Mikäli uskovaiset saavat kaksikymmentä, Elokapina 15, juoksijat 5, Kokoomus 3, EK 2 jne saavat kukin oman osuutensa pakolaisista ja kymppitonnin pekkaa päälle. Mikäli pakolaisia jää käännyttämättä, lähetetään heidät takaisin Venäjälle. Samoin mikäli mikään käännytystaho ei enää halua käännyttää ketään, ei pakolaisia oteta lainkaan vastaan. Kaikkien käännytettyjen on sitouduttava jäämään Suomeen kymmeneksi vuodeksi, jonka jälkeen he voivat palata Venäjälle tai kotimaahansa. Ei kuitenkaan toiseen EU maahan, koska se on EUn lainsäädännön vastaista.

On totta, että tämä uusi käännytyslaki on Suomen perustuslain vastainen. Se on myös EU-oikeuden vastainen, kansainvälisten ihmisoikeusopimusten ja YKn ihmisoikeusjulistuksesta vastainen. Sen sijaan se ei ole Venäjän lainsäädännön vastainen vaan päin vastoin sen mukainen. Jos, siis pakolaiset pääsevät maahamme käännytettäväksi, on se heille lottovoitto verrattuna Venäjän olosuhteisiin. On tärkeä ymmärtää, että Suomessa selviytyvät henkilöt ovat varmasti kovaa tekoa. Parinkymmenen asteen pakkanen, metrien lumikerrokset, inisevät hyttyset, loputtomat metsät ja järvet, valoisat yöt, pesäpallon ja jääkiekon pelaaminen, someraivo, koulukiusaaminen, alentunut asumistuki, VRn vuorojen peruuntumiset ja monet muut paikalliset olosuhteet paljastavat ketkä pakolaisista ovat tulleet taloudellisen edun takia tai ketkä sodan, yhteiskunnallisen hädän, tai uhkan takia.

Maamme luoma uusi käännytyslaki on syytä patentoida. Se voidaan myydä Italiaan, Ranskaan tai Espanjaan. Patentoitu käännytyslaki voisi sisältää rojalityt musiikkijärjestelmän tapaan. Siis käytännössä, kun maa käyttää Suomen käännyttämislakia, Suomi saa jokaisesta käännytettävissä pakolaisista esimerkiksi kympin. Näin pystyisimme myös rahoittamaan oman maan käännytyspalkkiot seurakunnille ja puolueille. Voisimme myös kouluttaa muutamia käännytyslakijuristeja ja käännytyskonsulentteja jotka osaavat muokata lain kunkin maan lainsäädäntöä vastaavaksi ja kumota erilaisia ennakkoluuloisia kommentteja. Tiedossa on, että monessa maassa on poliitikkoja ja aktivisteista, jotka haluavat noudattaa ihmisoikeuksia ja oikeusvaltioiden lakeja. Juristit voivat toimia myös konsutteina ja auttaa lainsäädännön käänteissä.

Ei kommentteja: