sunnuntai 25. elokuuta 2024

Elokuun älämölö

 Kesän tärkein poliittinen peruna on ollut pääministeri Petteri Orpon loma tai oikeammin Euroopan poliittisen johdon kokouksen skippaaminen loma aikana. Myöhemmin Orpo kertoi poisjäännit todellisen syyn. Se oli hellyttävä oman vaimon synttärit. Hyvä Petteri. Vaimo ensi ja sitten työt. Asia järjestyi helposti, sillä Petterin hyvä kaveri on oikein kovasti kiinnostunut Euroopan politiikasta. Presidenttiä ei tarvinnut kahta kertaa pyydellä sijaiseksi. Tässä asiassa ei oikeastaan ole mitään ihmeellistä. Missä on se pihvi ? Vastaus on selvä. Sitä ei ole. Koko keskustelu on ollut turhake, joka johtuu varsinaiseen politiikan teemojen puutteesta. Media on halunnut nostaa häntäänsä ja se on yrittänyt kaivaa Orpon lomasta jotain kriisin poikasta. Asiaa tarkemmin katsottuna tässä ei ole mitään kriisiä eikä edes poikasta. Pääministeri johtaa ulkopolitiikkaa EU-asioissa ja presidentti johtaa muuta ulkopolitiikkaa. Kyse ei ollut tällä erää EUn kokouksesta, joten se siitä. Nyt näyttää käyneen niin, että mätäkuun juttujen puuttessa Petteri Orposta tehtiin Ruokolahden leijona.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja valtionvarainministeri Riikka Purra on yllättänyt puolueväkensä valitsemalla sisäministeri Mari Rantasen sijaiseksi neljäksi kuukaudeksi liikenneministeri Lulu Ranteen. Asiantuntijat ovat sanoneet kahden ministerisalkun hoitamisen olevan rankka pieti. Siitä ei selviytynyt esimerkiksi entinen työministeri Jari Lindström. Näin varmasti onkin. Purra luottaa Ranteeseen ja haluaa pitää ministerien asiaohjauksen itsellään. Tämä on kuitenkin vain osatotuus. Miksi Mauri Peltokangas, Jani Mäkelä tai Sakari Puisto eivät kelvanneet ? Koska Purra on feministi ! Ei kuitenkaan perinteinen feministi. Hän haluaa, ett puoluetta äänestävät tulevaisuudessa myös naiset. Nythän persut ovat miesten  puolue naispuheenjohtajasta huolimatta. Purra haluaa muuttaa myös perussuomalaisten poliittisen agendan sisältöä. Maahanmuutossa persut puhuvat useimmiten, että ne (maahanmuuttajat) vievät meidän (miesten) työt ja meidän naiset. Tulevaisuudessa Purra haluaa, että persunaiset sanovat maahanmuuttajien vievän meidän (naisten) työt ja miehet. Siinä koko muutoksen kaukonäköinen sisältö ja twisti.

Seuraavaksi elokuun syväluotaava kysymys: Mitä yhteistä on Helsingin pormestarin viralla ja Olympiakomitean puheenjohtajan paikalla ? Sanotaan vielä, ettei oikea vastaus ole suinkaan Jan Vapaavuori. Oikea vastaus on, ettei näissä hommissa pärjää poliitikko. Helsingin pormestarin hommista ovat lähteneet äsken mainittu Vapaavuori ja nyt on lähdössä Vartiainen. Molemmat ovat lopettaneet paineen ja 24/7 vaativan työn takia. Poliittinen pormestari menestyy vain, jos hän saa pormestariohjelmalleen valtaosan valtuustoryhmistä. Muuten opposition röykytys on selviö. Olympiakomitean johdossa Vapaavuosri on saanut aikaan ainakin nolla mitalia olympiakisoista. Vaikka hän on Suomen parhaimpia demagogeja, joka kääntää mustan valkoiseksi, tulos on ollut heikko. Puhumattakaan kilpaurheiluyksikön johtajasta, Matti Heikkisestä, josta sanotaan ettei hän erotu edes tapetista. Näihin hommiin tarvitaan ammattilaisia. Helsingin kaupungin johtajana pitää olla kaupungin johtamisen ammattilainen. Olympiakomitean johdossa pitää olla urheilujärjestön johtamisen ammattilainen. Näin saadaan paras tulos. Joka on tästä eri mieltä, valittakoon kolmena kappaleena eduskunnan oikeuskangsterille.

Sitten elokuun ilouutinen meille eläkeläisille. Sanon vielä, ettei se suinkaan ole eläkkeen korotus tai verotuksen koveneminen. Ehei ! Suomen älykäs ja ymmärtäväinen nuoriso, erityisesti tytöt, on löytänyt uuden käytännöllisen muodin. Yöpuvun flanellihousut ruutukuosilla. Tämä on meille eläkeläisille hyvä uutinen, sillä olemmehan käyttäneet yöpuvun housuja aamuisin aamulehden (Aamulehden) hakemisen yhteydessä. Nuorison edustajat ovat kertoneet yöhousujen käytännöllisestä tosiasiasta. Aamulla ei tarvitse vaihtaa vaatteita. Tämänhän me eläkeläiset olemme tienneet jo vuosia (vuosikymmeniä). Nyt me käymme aamulla käsi kädessä naapurin murkun kanssa pitkin pihapolkua.

 Suomen loputon vääntö alkoholista ja alkoholilainsäädännöstä jatkuu. Kauppoihin saatiin ensi 5,5% juomat ja nyt sitten 8% käymisteitse valmistetut juomat. Siitähän se poru sitten taas alkoi. Lonkeroita ei valmisteta käymisen kautta ei myöskään ns. limuviinoja. Uudistuksen vaikutus näkyy kauppojen hyllyillä mietojen viinien kasvaneena myyntinä. Nyt jalkoihin jääneet lonkkutahot ovat valittaneet EU komissioon epätasa-arvoisesta kilpailusta. Edessä on pitkä vääntö ja todennäköinen päätös on valittajan mieleen. Siitä seuraa uusi lakikierros ja uusi laki. Kuinka kauan tähän menee ? Epäilen, että ainakin kaksi tai kolme vuotta. Huonosti valmisteltu laki ajoi karille. Hallitus saa tehdä muutokset, jos ehtii. Oppositio on vastustanut koko lakia. Kuinka kauan menee kunnes valtiovalta jättää alkohoratkaisut ja holhoamisen kansalaisten päätettäväksi. Puhumattakaan Alkon monopolin purkamisesta. Nykyinen hallitus valmistelee vaivihkaa alkoholin kotiinkuljetuksen sallimista. Siitähän syntyy taas uusi itku ja poru.

Suomalaisten miesten kädet ovat pienentyneet. Enää ei löydy rautakouria tai känsäkouria vaan siloisia naisenkäsiä. Mihin tämä johtaa. ? Sanomattakin on selvää, että tässä on suurin syy Suomen syntyvyyden laskuun. Vanhaan hyvään aikaan miehen kourat tarttuivat naisen nuorelle uumalle ja loppu oli historiaa. Syntyvyys oli tapissaan. Nyt tilanne on toinen. Kevyt miehinen käsi ei herätä enää naisen hormoneja vaan synnyttää vain syvän huokauksen. Sitten mies voi mennä tietokoneen ääreen naputtelemaan näppäimistöjä ja pelailemaan eloonjäämispelejä. Siinä syy kansakuntamme katoon.

Ei kommentteja: