maanantai 19. elokuuta 2024

Tunnin juna

 Liikenneministeriö julkaisi keväällä suunnittelukilpailun Tunnin juna. Kilpailun tarkoituksena oli nopeuttaa paikkakuntien välistä liikennettä ja näin saada Suomi elinvoimaiseksi. Tuomariston ylivoimaisella äänten enemmistöllä saatiin voittaja, joka on turkulainen. Seuraavasta luettelo kolmesta mitaliehdotuksesta ja muutamista muista kiinnostavista ehdotuksista 


Kultamitali: ”P.Orpo. Tämä tehdään”, 

Ehdotuksessa kuvataan tunnin junaa Turusta Helsinkiin. Hyötynä nähdään nopeampi työmatka turkulaisille, jotka ovat töissä Helsingissä. Kustannukset eivät voi olla este. Säästetään sosiaalituesta ja työttömyyskorvauksista. Tämä hanke auttaa koko Suomea.


Hopeamitali: ”Ikonen ja Satonen”

Ehdotuksessa kuvataan tunnin kulttuurijunaa Helsingistä Tampereelle. Tampere on Suomen vetovoimaisimpia keskuksena, jossa on lätkää, festareilta, Näsinneula, teatteria, Nokia Arena, Särkänniemi, Pyynikki, mustamakkaraa, Kummeli ja yleisiä saunoja. Näe Juti ja Kummola livenä. Ja Pate Mustajärvi.


Pronssimitali: ”Pers.u.”

Ehdotuksena tunnin juna Helsingistä läpi Suomen Tornion kautta Haaparantaan. Rahattomat maahanmuuttajat pääsevät ilmaiselle menomatkalle naapurimaahan Ruotsiin. Elintasopakolaisista ei tarvitse tulla yhteiskunnalle taakkaa, joka vie meiltä työpaikat, asunnot naiset ja tyttäret. Menolippu riittää.


Kunniamaininta: ”Bättre folk”

Tämä juna vie Turusta till Stockholm. Voi käydä pikaisesti ostoksilla, kävellä keskustassa, sukuloimassa tai ihan muuten vain juomassa kupin caffee. Laiva on niin vanhanaikainen ja hidas.


Muita ehdotuksia: ”Alueet eloon”

Ehdotuksessa tunnin juna vie kaupungista maaseudulle yhteen suuntaan. Helsingistä Nurmijärvelle, Tampereelta  Pälkäneelle ja Turusta Taivassaloon. Perillä esitellään peltoja ja metsiä, tontteja ja kuntapalveluja. Tanhuopetusta ryhmille. Lapsiperheet ilmaiseksi.


Muita: ”Täällä SAK, AKT, prkl”

Ehdotuksessa tunnin juna tuo Kemijärveltä, Äänekoskelta, Taivalkoskelta, Kuusankoskelta, Jämsänkoskelta, Kemistä, Raumalta, Kajaanista, Kuusamosta ja Porista väkeä pääkaupunkiseudulle töihin. Ihan sitä känsäkouraista työväkeä, joka pitää tätä maata pystyssä ja jonka selkänahasta koko maa on tehty. Ammattiliiton jäsenille 30% alennus. Kahvi ja munkki puoleen hintaan.


Muita: ”Green, Grön”

Tunnin juna vie suoraan Mannerheimintieltä  Nuuksioon. Vain junalla voi tulla luontoon. Autoilu kielletään, paitsi sähköautot. Luonto on pelastettava yhdessä.  Elokapinan jäsenet puoleen hintaan. Marimekkopaitaiset 10% alennuksella. Perillä opastus. 


Muita : ”Yks Hjallis vaan”

Tunnin juna Suomenlahden ali Helsingistä Tallinnaan. Mä voin vaikka olla rahoituksessa mukana, jos tää toteutetaan tai kerätä liikemiesporukan.

Ei kommentteja: