torstai 29. elokuuta 2024

Silmänkääntötemppu ja miten se tehdään

 Kauan, kauan sitten eduskuntavaalien jälkeen tehtiin hallitusta. Kokoomus voittajana,kosiskelu kumppaneita uuteen hallitukseen. Perussuomalaiset olivat intoa pinkeänä heti mukana juonessa. Ongelmaksi tuli muutamien (aika monien) johtavien puoluehenkilöidenmkirjoitukset, jotka olivat sanalla sanoen rasistisia. Hei hätää. Pääministeri Orpo kasasi hallituksen ja kertoimantavansamrasismista tiedonannon. Siinä hän kertoi hallituksentekevän rasisminvastaisen kampanjan. Nyt vuosia myöhemmin kampanja tehtiin, mutta hallituspuolueista vain Kokoomus ja RKP ilmoittivat lähtevänsä mukaan. Oppositio katsoi koko kampanjaa kieroon. Perussuomalaiset ilmoittivat, etteivät lähde mukaan tähän kampanjaan. Pääministeri kertoikin, että kampanja on suunnattu työpaikoille, urheiluseuroille ja kansalaisille. Myös Perussuomalaiset ilmoittivat, että kannattavat kyllä kampanjan järjestämistä. Näin näppärästi Orpo pelasi persujen pussiin ja säilytti rasististen kirjoitusten kirjoittajat hallitusvastuussa. Kun tämäkään ei näyttävän tepsivän, Orpo keksi pakollisen rasismikoulutuksen hallituksen kaikille jäsenille. Aika kiinnostavaa. Hallituksessa on jäseniä,  joille on epäselvää miten muiden rotujen edustajia käsitellään. He edustavat maatamme ja tekevät maata parantavia lakeja.

Monet somessa toimivat j(m)ulkut ovat  hoitaneet verotuksen holding-yhtiöiden kautta. Näin kertoo Finnwatch-järjestö. Tulot siirtyvät yritykselle ja sieltä nostetaan verottomia osinkoja. Näin Sara Siepit ja kumppanit hoitelevat yhteiskunnalliset velvoitteensa. Mehän toki tiedämme, että he ovat korvaamattomia yhteiskunnalle eikä sellaisten ihmisten tarvitse rahoittaa velkaantunutta valtiota.

Suomen nuorisojärjestöt ovat ehdottaneet, että eläkeläisten vuosina 2025-2027 saamat eläkkeiden indeksikorotuksen laitettaisiin tulevaisuuden eläkeläisten rahastoon ja maksettaisiin sitten joskus silloisille eläkeläisille. Pieni laskutoimitus. Jos ajatellaan, että tulevina vuosina tulee 2% indeksikorotusta niin vuodessa tulee liki 500€ ja kolmessa vuodessa 1.500€/ eläkeläinen. Kun meitä on puolitoista miljoonaa, saadaan yhteiseksi tuloksi 2,25 miljardia euroa. Siis aika paljon. Jos ajatellaan, että 40 vuodessa summa nousseen 3 miljardiin, meillä on tulevaisuuden eläkeläisille sievoinen summa rahaa. Jos se jaetaan 6 vuoden aikana miljoonalle eläkeläiselle, jokainen saa 500 € vuodessa eli reilu 40€ /kuukaudessa. Harmillinen tosiasia on kuitenkin ostovoima eli inflaatio. Jos inflaatio pysyy hyvin hallinnassa ja on vain 1,2% vuosessa, on se 40 vuoden kuluttua syönyt puolet tästä rahasta. Silloiset eläkeläiset saavat neljäkymppiä, mutta sen ostovoima on vain 20€. Eli kysymys kuuluu: onko tämä sittenkään mikään ratkaisu tulvien sukupolvien eläkkeisiin ? Mä vaan kysyn.

Hallitus on keksinyt taas uusia keinoja ulkomailta tuotavien alkoholien verottamiseksi. Kyse on nettikaupan verotuksesta. Jatkossa alkoholia myyvän tulee maksaa Suomeen valmisteverot. Mikäli hän hoitaa kuljetuksen. Mikäli ostaja huolehtii kuljetuksesta on hän velvollinen ilmoittamaan ja maksamaan valmisteverot. Tämä siis uudistuu ensi viikolla. Tyhmä kysymys: kun ihmiset eivät ole tähänkään mennessä ilmoittaneet alkoholiostoksistaan verottajalle, miksi he nyt alkaisivat Ilmoittelemalla niistä.

Tämä on kuitenkin harrastelijoiden puuhastelua, kuten Jari-Pekka Kyrö totesi suomalaisten hiihtäjien dopingkärystä. Niin onkin, jos mennään MM-sarjaan. Sellaiset nimet kuten Putin, Trump, Lukashenko, Erdogan, Kim Jong-un, Orban jne ovat omaa luokkaansa silmänkääntötempuissa. Tiede, tutkimukset, tilastot, yhteiskunnan demokratia, ihmisoikeudet, oikeusvaltio jne ovat vastustajien keksimiä hidasteita. Niiden tarkoitus on estää itsetietoista vallankäyttäjää pelastamasta kansakuntaa niiltä asioilta, jotka hän itse haluaa. Totuuksia voi käsitellä ja väännellä kuin pullataikina. Ainoa pyhä asia on oma valta. Siihen ei parane kenenkään koskea tai kyseenalaistaa.  Se on yksin minun.

Ei kommentteja: