keskiviikko 7. elokuuta 2024

Mikä on sinun totuutesi. Osa Ii

 Lukijat ovat kyselleet lisää vastauksia elämän totuuksiin. Totuutta kannattaakin etsiä. Tässä vielä muutama elämän totuus..


Kumpi oli ensin muna vai kana ?

A, Kukko. Kukko katseli ympärilleen ja huomasi söpön kanan. Ei siinä kauan taputeltu, kun alkoi tosi tohina. Sen jälkeen alkoi tulla munia munan perään. Näinhän se meni, kukko se rietastelija, sai koko homman liikkeelle. Niin on aina ollut ja niin tulee olemaan.

B. Munahan se oli ensin. Sehän oli seurausta siitä evoluutiosta. Nimittäin merestä nousi uusia olentoja, jotka osasivat munia. Näitä munia oli rantavedessä monenlaisia ja monen kokoisia. Yhdestä munasta tuli kana ja toisesta tuli kilpikonna ja kolmannesta käärme. Niin se maailma kehittyi kertaheitolla.

C. Kana oli ensin. Aivan ensin oli metso ja teeri. Sitten oli ankka ja kalkkuna. No, jos puhutaan ihan suoraan, ruoho oli vihreämpää aidan toisella puolella. Jostakin vierailusta syntyi tämä kana. Valkoinen, pieni siipirikko. Kukaan ei tunnustanut isyyttä, mutta tutkimuksissa on selvinnyt, että   … ja … olivat hieman pienissä  hiprakassa ja sen jälkeen olivat intiimisti yhdessä.  Arvaahan sen mitä siitä tulee. Kana.


Miksi maapallo on pyöreä ?

A. Alunperin maapallo oli litteä. Siis suuren alkuräjähdyksen jälkeen. Aika paljon myöhemmin ensimmäiset ihmiset huomasivat, että litteä maa on aika epäkäytännöllinen. Reunalta voi pudota alas avaruuteen. Yhdessä alettiin rakentamaan pyöreämpään maata. Siinä meni aika monta vuotta. Vuosikymmentä ja vuosituhatta. Siis miljoonaa vuotta.. Siirrettiin maata keskemmälle ja saatiin lopulta litteä palloksi. Oli siinä aika urakka. Pyramidien rakentaminen oli aika lailla pikku kommaa tähän verrattuna. Lopulta kiitos seisoi ja pallo oli pyöreä. Nyt saattoi matkustella etelään tai pohjoiseen huolettomasti ilman putoamisvaarassa. Kiitos vaan ensi-isiemme ankaran työn.

B. Maapallo ei ole lainkaan pyöreä. Jos otetaan kaikki vedet pois jää jäljelle epämuodostunut könttänä, jota ei millään voi väittää pyöreäksi. Pyöreä muoto tulee vain kahdesta asiasta. Maa pyörii akselinsa  ympäri ja sitten maan vetovoima vetää kaikkea materiaa keskelle. Siitä tulee pyöreyden vaikutelma. Pyöreä maapallo ei oikeasti ole pyöreä.

C. Silloin, joskus kauan sitten avaruudessa galaksit pelasivat jalkapalloa. Maa oli se taivaan kappale, jota potkittiin Ei siinä mitään. Lopulta potkimisen seurauksena maa muuttui pyöreäksi. Sitten toinen galaksi voitti 5-0. Siihen loppui pelaaminen ja maa jätettii jonnekin pusikkoon, siis pallo. Ei siinä muuta sitten. Sen kanssa on pärjättävä. Sen pituinen se. Onnellinen loppu meille.


Miksi voileipä putoaa aina voi puoli alaspäin ?

A. Kurikan Jätti kertoo meille totuuden: ”Pohojanmaalla on veretty voita molemmille puolille, perinteisesti. Ei ole tarvinnu arpoa tuliko toiselle puolelle riittävästi. Sitten kun pudotat leivähän maahan, se on se voipuoli alapuolella. Se on jämpti niin. Juurikin niin täällä Pohojammaalla on totuttu elelemähän.”

B. Orpon-Purran hallituksen syy ! Vain köyhien voileivät putoavat voipuoli alaspäin ja rikkaiden voileivät voipuoli ylöspäin. Syykin on selvä. Hallitus yrittää säästää julkisista menoista ja lisätä työllisyyttä.  Sen takia köyhien leivät putoavat voipuoli alaspäin ja rikkaiden leivät ylöspäin. Siitähän on kirjaus hallitusohjelmassa. Ei ollut sellainen meno Marinin hallituksella.

C. Tämä on heikkohermoisten ihmisten luoma taru. Heidän leivät putoavat voipuoli alaspäin. Tai eivät putoa, mutta niin he luulevat. Pinna on kireällä ja kaikki vastoinkäymiset ottavat hermoon. Näiden ihmisten hermot eivät vaan kestä pienimpiäkään esteitä. Kannattaisi ottaa psyykelääkkeitä, Diatsepamia tai Kodeiinia. Kyllä ne leivät alkavat sitten pysyä voipuoli päälläpäin. 


Mikä on elämän tarkoitus ?

A. Elämän tarkoitus on saavuttaa menestystä, vaikutusvaltaa ja rahaa. Mikään muu ei ole tavoittelemisen arvoista. Useimmat ihmiset keksivät kaikenlaisia muita selityksiä, kun eivät pysty tähän oikeaan tarkoitukseen. Vain raha ja valta tuovat sitä oikeaa fiilistä elämään. Sitten tulee myös julkisuutta pienenä bonuksena.

B. Miten niin tarkoitus ? Ei elämällä ole mitään tarkoitusta. Eihän tässä voi mitään sille, että on syntynyt juuri tällaisena maailmaan. Puhumattakaan millaiset vanhemmat ja perheen on saanut. Eihän siinä ole mitään muuta tarkoitusta. Ei auta kuin rypistellä eteenpäin.

C. Ihmisen tarkoitus on luoda hyvää ja humaanista elämää ympärilleen. Auttaa heikompia ja kuunnella ongelmissa olevia. Vaatimaton oma elämä ja positiivinen elämänasenne antaa iloa ja tarkoitusta. Pian huomaa muuttuneensa autettavien kaltaiseksi. Se on elämän tarkoitus.


Nauru pidentää ikää ?

A. Tämä pitää paikkansa. Japanilainen 120-vuotias Koko-Ika Tosi-Juro kertoo pitkän ikänsä salaisuuden:  ” Olin  viisikymppiseksi hyvin arka. Sitten käsitin elämän hauskuuden ja aloin nauraa. Olen nauranut nyt noin 70 vuotta. Vieläkin naurattaa vaikka on alkanut vähän paikkoja korottamaan.”

B. Ei pidä lainkaan paikkansa. Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan paljon nauravat kuolevat keskimäärin kolme kuukautta nuorempina kuin totiset ihmiset. Heille sattuu myös kaikenlaisia onnettomuuksia enemmän kuin tosikoille. Eivät ole tarkkoina. Ole totinen ja elät vanhemmaksi. Naurajat eivät elä pitkään

C. Nauru rentouttaa hermostoa ja sen takia nauru pidentää ikää. Tyhjän naurajat sen sijaan voivat yrittää hämätä kuolemaa, mutta siinä käy kalpaten. Pian kalma on kolkuttamassa ovella. Vitsi päivässä kaksi parhaassa. Siinä on elämän ohjetta jokaiselle. Sitäpaitsi nauru toimii kuten tartuntatauti. Se tarttuu kanssaihmisiin kuten korona mutta saa kaikille hymyn huulille.


Mikä on löysän kananmunan oikea keittoaikaa ?

A. Sehän on 4 minuuttia ja 52 sekuntia. Aika otetaan kiehumishetkestä. Pitää pitää huoli, että aika on tarkasti tämä. Ei sekuntiakaan enemmän tai vähemmän. Silloin tulee täydellinen kananmuna, jossa valkuainen on kova, mutta koko keltuainen on löysä. Siinä se on, kympin muna.

B. Tarkkaa aikaa on mahdotonta määritellä. Keittoaikaa vaikuttavat veden PH-arvo, ilmastoinnin voimakkuus, kattilan materiaali ja keittolevy. Vanhalla metallisella keittolevyllä lämpötila nousee liian kuumaksi. Induktioliedellä saadaan paras tulos. Kattilat ovat myös hyvin erilaisia. Peltikattila antaa mainion tuloksen, mutta emali-ja Teflonkattilan kanssa on vaikeaa. Sattumalta voi saada hyvän munan tai sitten huonon. Ei siitä kannata tehdä se suurempaa numeroa.

C. Muna kannattaa paistaa ei keittää. Paistettu muna kypsyy täysin eikä mitään bakteereita tai kanan perintötekijöitä jää henkiin. Tutkimusten mukaan keitettyjä munia syövät sairastuvat aikaisemmin muistisairauksiin, verenkiertosairauksiin, ruoansulatussairauksiin, klamydiaan, unettomuuteen, lihaskramppeihin, anemiaan, tuberkuloosiin, sydänsairauksiin, hilseeseen, hikoiluun,  kaksisuuntaisen mielialahäiriöön, rasvamaksaaan, ihosairauksiin, ja mitä niitä onkaan. .


Miksi suomalaiset pärjäävät keihäänheitossa ja rallissa ?

A. Tässähän on kyse kahdesta eri syystä ja ihmisryhmästä. Keihäänheittäjäksi tullaan maaseudulla, jossa nuoret miehet heittelevä kilpaa heinäseipäitä. Parhaat siirtyvät sitten urheiluseuroihin. Toni Keränen Limingan Niittomiehet. Se kertoo kaiken mistä tässä on kyse. Rallikuskiksi tullaan, mikäli synnytään autossa. Nykyisin synnytyssairaalat ovat niin kaukana, että monet lapset syntyvät autossa. Heistä tulee parhaita rallikuskeja. Vauhdissa syntyneet.jäävät kaipaamaan vauhdin hurmaa. Ralli tarjoaa sitä eikä päätä palella..

B. Suomalainen hulluus. Mikään hirvityksiä ei pelätä. Kaikki on geeneistä kiinni. Meiltä puuttuu pelkogeeni. Joskus ennen muinoin teimme hullun tempun ja vaelsimme tänne tundralle. Siitähän se kaikki alkoi. Keihäänheitto ja ralliautoilu. Lisäksi tähän hulluuteen kuuluu myös mäkihyppy. Keihäänheitossa on aina joku paikka kipeä. Useimmiten käsi, mutta usein myös lonkka tai jalka. Leikkauksia on joka toinen vuosi. Vasta sen jälkeen pääsee heittelemään. Hullujen hommaa. Rallia ajetaan aivan päätöntä vauhtia. Vain turvakaaret ja -vyöt voivat pelastaa hengen. Sitten hankitaan uusi ja nopeampi auto ja tehdään sama uudelleen. Hyppyrimäki näyttää jo ulkoapäinkin katsottuna aivan järkyttävältä paikalta. Tervejärkinen ei voi edes ajatella hyppäämistä. Nämä hurjapäät himoitsevat hyppytorniin kiipeämistä. No, sitten lennellään vielä sata tai ainakin viisikymmentä metriä ja kaiken lisäksi sukset jalassa. Linnut on tehty lentämään, ei suinkaan ihmiset. Paitsi hullut suomalaiset.

C.  Aikoinaan kun Jahve jakoi urheilulajit kaikille kansoille, isot maat saivat parhaat lajit. Muille jäivät rippeet. Niin myös pienelle Suomelle. Kukaan muu ei halunnut keihäänheittoa ja rallia. Jahve sanoi suomalaisille, että tämä nyt jäi teille, ottakaa tai jättäkää. No, siitähän se sitten alkoi ja melkein joka yleisurheilun arvokisoissa tai WRC-rallikisoissa suomalaiset ovat kärkipäässä.  Eihän siinä sitten selitelty enempää.


Ei kommentteja: