maanantai 19. elokuuta 2024

Missä olit, Petteri ?

 Hallituksella on myös kesällä kesäloma. Niin myös pääministeri orpolla. Hänen lomansa sattui heinäkuulle, lukuunottamatta yhtä päivää. Se oli 18.7. Silloin oli Euroopan poliittisen yhteisön kokous. Suomea edustaa siellä hallituksen johtaja tai presidentti. Jostakin syystä pääministeri muutti kuitenkin lomansa ja piti myös em. päivän lomaa. Suomea edusti presidentti Stubb. Miksi Orpo ei ollutkaan töissä vaan vaihtoi tämänkin päivän lomaksi ? Seuraavana päivänä eli 19.7. pääministeri oli pohjoisessa Ranuan Hillatorilla juomassa kahvia. Media on saanut selville monia erilaisia versioita Orpon olinpaikasta. Tässä vakuuttavimmat versiot tapahtuneesta.

Pääministeri oli unohtanut, että Kokoomuksen Varsinais-Suomen piirijärjestön seniorien perinteiset kalastuskilpailut olivat Ranualla. Orpo voitti edellisen vuoden kalakisan ja puolusti näin mestaruutta. Kisa meni hyvin, mutta voitto meni tällä kerralla Kai Mykkäselle, joka ei missään nimessä ole mikään kalamies. Mykkäsen kalansaalis oli 852 grammaa. Heikko esitys verrattuna Orpon edellisen vuoden 2,452 kg. Siinä sitten istuttiin iltaa ja mietittiin tunnin junaa tunti kausia.

Orpon suvun sukukokous sattui mainitulle päivälle. Vaikkei Petteri ole suvun päämies, on hän kuitenkin suvun kuuluisin Orpo. Suvulla on perinteinen tapa käydä läpi läsnäolevien suvunhaarojen muuttuminen. Se tarkoittaa syntyneitä ja kuolleita. Samalla katsastetaan kasvavan nuorison tilaa ja kerrotaan heidän tärkeimmät saavutuksensa. Tämä sukukokous järjestetään joka viides vuosi Ranualla sijaitsevassa sukutalossa jonka nimi on oireellisesti Orvon koti. Ilta vietetään rapujuhlin, hirvipeijaisilla tai jollakin muulla herkutteluhetkellä. Nyt herkuteltiin sepelkyyhkyillä. Ilta tai sanotaan suoraan yö päättyi karaokelauluihin aamutunneilla. Pääministerilla oli Hillatorilla hieman heikko olo, mutta vahva kahvi ja makea lakkavohveli saivat olotilan palaamaan tuttuun sävykkyyteen.

Kerran keväällä Petteri ja Alex löivät vetoa. Kumpi söisi enemmän hevosenmakkaraa Turun kauppahallissa ? Hävinnyt näyttelisi voittajaa jossain kokouksessa ulkomailla. Niin sitten kävi, että Petteri voitti vedon ja Alex joutui etsimään sopivan kokouksen. Sopiva löytyikin 18.7. Euroopan poliittisen johdon kokouksesta. Sinne Alex lähti Suomesta presidenttinä, mutta esiintyi paikan päällä pääministeri Orpona. Aluksi kaikki menikin ihan hyvin ja Alex hiipi seiniä pitkin kumarassa eikä kukaan nähnyt hänen valkoisia hampaitaan. Sitten Alex tunsi tutun käden selmyksessään. Ursula van der Leyen taputti Alexin selkää ja tervehti iloisesti. Stubbin pokka petti ja hän joutui kertomaan tutulleen koko jutun. Ursula oli heti juonessa mukana ja esitteli Alexin pääministeri Orpona. Kaikki meni hyvin ja niin Alex palasi kotiin tyytyväisenä. Petteri oli ollut piilossa eduskunnan kahvion takahuoneeseen, jonne yleensä viedään kadonneet käsineet ja takit. Kaikki menikin putkeen kun eduskunta sattui olemaan lomalla. Tyytyväisenä hän piipahti Stubbilla ja ajeli sitten 750 km Ranualle kahville. Sen pituinen se. Eikös kuulostanutkin uskottavalta

Petterillä oli kerran nainen, joka oli aivan hurmaava. Kun sitten tuli hänen syntymäpäivänsä, Petteri lupasi syntymäpäivälahjaksi lähteä vaeltamaan tuntureille. Tämä syntymäpäivä oli tärkeä sillä nainen täytti pyöreitä. Sitten Petteri tajusi, että hän oli myös luvannut mennä samaan aikaan Britanniaan Euroopan poliittisen kerman kokoukseen. Mitä tehdä ? Kuten aikaisemminkin hän päätti soittaa hyvälle kaverilleen.  Tämä kuunteli aikansa ja sanoi sitten. Okei Petteri ! Minä voin sijaistaa sinua, mutta sitten olet palveluksen velkaa. Petteri kiitti ja lähti hyvillä mielin kohti Lappia vaimonsa kanssa. Sen pituinen se. Eikä naisten syntymäpäivinä puhuta vuosista. Onnea vaan !

Ei kommentteja: