keskiviikko 14. elokuuta 2024

Tyhmiä kysymyksiä !

 Kiina on ilmoittanut, että kiinalainen alus katkaisi Suomen ja Viron välisen Balticconnector-kaasuputken. Suomen ja Viron pääministerit olivat myös iloisia, että asia on selvinnyt. On hyvin poikkeuksellista, että Kiina on myöntänyt osallisuutensa tähän vaurion. Kiinan mukaan kiinalainen alus joutui myrskyyn ja sen takia kaasuputki katkesi. Siis ankkuri katkaisi meren pohjalla olleen putken. Tämän myöntäminen on ollut nyt meikäläisten viranomaisten mieleen. Kiinalta pyydetään selvityksiä eli asiakirjoja heidän tekemistä tutkimuksista. Kustannusten arvioitiin olevan 35 miljoonaa euroa. Muistaakseni putken korjaus kesti puolen vuoden verran ja sinä aikana ei putkessa virrannut yhtään mitään.

Kysymys: Maksaako viulut kiinalainen laivayhtiö  vai Kiinan veronmaksajat ? Vai suomalainen ?


Suomen syntyvyys ja myös hedelmällisyys on laskenut jo pitkään. Syntyviä on enemmän kuin kuolevia vain suurissa kaupungeissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Muualla Suomessa syntyvyys jatkaa laskuaan. Ratkaisuksi on esitetty peruskoulun yläasteen seksuaalivalistusta. Aikaisemmin hyvin toteutettu seksivalistus on toiminut erittäin hyvin. Asiat on sanottu suoraan oikeilla nimillä. Sen seurauksena ehkäisy on toiminut ja nettiseksi ja itsetyydytys on korvannut varsinaisen aktin eli suostuttelun, esileikit ja yhdynnän. Nyt kuitenkin meillä on kansallinen ongella käsissä. Tämän takia Opetushallitus on ohjeistanut seksuaalikasvatuksen sisältöä. Nyt nuoria ohjeistetaan uudella tavalla ja toivotaan sen vaikuttavan nuorten käyttäytymiseen aikuisena.

Kysymys: Uskooko kukaan, että koulun seksivalistus vaikuttaisi yleensä mihinkään, puhumattakaan oppilaisiin??


Alkoholi, tuo kansanmterveyden ja turmion lähde, on saamassa taas uutta jalansijaa. Hallitus on kaavailemassa alkoholilain muutosta, jossa kotiin voisi tilata alkoholia. Tässähän on selvä ristiriita aikaisempaan. Ensinnäkin henkilö voi tilata päihtyneenä alkoholia kotiinsa. Se on ristiriidassa vanhan alkoholilainsäädännön kanssa. Toisekseen helpot alkoholin hankintatavat voivat lisätä alkoholin käyttöä ja kulutusta. Entä jos alkoholia tilaava henkilö onkin alaikäinen ja esiintyy vanhempien nimillä. Näin nuori voi päihtyä, alkoholisoitua ja yhteiskunta saa miljoonakustannukset. Nyt tarvitaan joukkovoimaa, järkeä ja yksituumaisuutta. Ensin keskioluen myynti sallittiin kaupoissa, sitten 5,5% alkoholin myynti sallittiin. Nyt sallittiin 8% alkoholin myynti. Ja nyt sitä voisi tilata kotiin. Tiedossa on, että joillakin ihmisillä voi olla kotonaan juomatonta alkoholia kaapissa. Sitähän voi nauttia selvinpäin tai humalassa mihin aikaan tahansa. Nyt alkoholia alkaa virrata valtoimenaan suoraan koteihin.

Kysymys: Alkoholisoituuko Suomen kansa tulevaisuudessa alkoholin kotiinkuljetuksen takia, mitä, häh ?


Jalkapallo, tuo maailman suosituin urheilulaji on joskus omituista. Tampereen Ilves pelasi taannoin Oulussa paikallista FC Oulua vastaan ja Ilves voitti matsin. Sen seurauksena Oulun valmentaja päätti erota. Menestys ei ollut odotuksien kaltainen. Viime sunnuntaina Ilves pelasi kotipelin Maarianhaminan IFKta vastaan. Tässä kävi samoin eli Ilves voitti. Asen jälkeen Maarianhaminan valmentaja ilmoitti eroavansa. Ensi sunnuntaina Ilves pelaa Kuopiossa sarjakärki KuPSia vastaan. Kiinnostuksella kuulemme ottelusta, mutta myös sen jälkeisistä tapahtumista. Tosin Ilves pelaa torstaina Tukholmassa konferenssiliigan karsintaottelun paikallista Djurgårdenia vastaan. Eka peli Tammelassa päättyi tasapeliin.

Kysymys: Pystyykö Ilves erottamaan myös Djurgårdenin ja KuPSin valmentajat ?


Syksy jo saa ja omenoita on omenapuut pullollaan. Tänä syksynä omenoita on saatu hieman aikaisemmin kiitos lämpimän kevään. Nyt kierrätysyhtiöt ovat tarjonneet jäteastioita, jonne voi laittaa liikoja omenoita tai omenoita ihan muuten vaan. Meillä ei juurikaan kerätä tai syödä omenoita. Ei ainakaan lähellekkään sitä määrää mitä omenoita kasvaa. Joku osa omenoista menee karjan rehuksi. Kotimaisia omenoita ei ole paljonkaan kaupoissa myynnissä, puhumattakaan hillosta, mehusta tai vaikka siideristä. Sen sijaan vuoden ympäri voi ostaa hollantilaisia, ranskalaisia tai etelä-afrikkalaisia omenoita reiluun kahden euron hintaan. Niitä tuodaan isoilla laivoilla ja jaetaan kaikkiin Prismoihin, Lidleihin ja K-marketteihin.

Kysymys: Pitäisikö päästää thaimaalaisia yrittäjiä ja poimijoita Suomeen keräämään omenoita ja jalostamaan niistä kaikenlaisia elintarvikkeita. ?


Suomen työttömyys on Euroopan pahimpia. Yllättäen korkeasti koulutettujen henkilöiden työttömyys on kasvanut eniten. Hallitus on kiristänyt samaan aikaan maahanmuuttajien Suomessa oleskelu aikoja. Mikäli maahanmuuttaja on työttömänä yli kolme kuukautta, hänen maassa oleskelulupa perutaan. Molemmat ovat heikentäneet Suomen taloustilannetta. 

Kysymys: Olemmeko oppineet itse sahaamaan jalkoja poikki oman maan talouskasvusta ?


Helsingin pormestari Juhana Vartiainen ilmoitti, ettei halua jatkaa pormestarina kuluvan kauden jälkeen. Edeltäjä Jan Vapaavuori viihtyi pormestarina vain yhden kauden. Tampereella viimeaikaisina pormestareista on nähty Anna-Kaisa Ikonen kahdesti, Lauri Lyly kerran ja Kalervo Kummola nyt.

Kysymys: Pitäisikö valita taas kaupunginjohtaja isojen kylien pomoksi ? Josko hän viihtyisi johtajana pidempään ?

Ei kommentteja: