maanantai 5. elokuuta 2024

Mikä on sinun totuutesi ?

 Maailmassa on paljon ihmeellisiä asioita. Totuus on joskus toisenlainen tai sitten ihmeellinen, mene ja tiedä. Totuus on eri ihmisille erilainen. Jokainen voi valita oman totuutensa. Tässä muutamia vastauksia erilaisiin tosiasioita koskeviin kysymyksiin. Valitse oma totuutesi !


Miksi koira pureskelee luuta ?

A. Aikojen alussa ihminen söi kaiken syötäväksi kelpaavan eläinlihan ja myös sisäelimet. Vain luut jäivät syömättä. Ne annettiin koirille palkkioksi lojaalisuudesta.

B. Luussa on koiran elimistölle välttämätöntä luuydintä. Ilman sitä koiran oma luusto kalkkeutuu ja haurastuu. Luuydin on koiran herkkua.

C. Amerikkalaiset keksivät purukumin ihmisen hampaille. Koirat eivät saaneet purkkaa vaan alkoivat purra hampaillaan luuta. Siksi koirilla ei ole tekohampaita.


Miksi eduskunnassa on oppositio ?

A. Jos kaikki olisivat hallituksessa, asiat päätettäisiin muutamassa kuukaudessa, eikä kansanedustajille tarvitsisi maksaa palkkaa monen vuoden ajan

B. Jo roomalaiset sanoivat, että kansalle pitää antaa leipää ja sirkushuvia. Eduskunta tarjoaa sitä neljän vuoden jaksoissa. (Venäjällä Kreml tarjoaa kansalle vodkaa ja valittuja totuuksia.)

C. Ei siellä oikeasti ole mitään oppositiota. Kavereina mennään naureskelemaan eduskunnan kahvilaan ja Storyvilleen. Kansalaisille kerrotaan miten tyhmiä muiden puolueiden edustajat ovat. Tosiasiassa kansanedustajan paras kaveri on toisen puolueen kansanedustaja. (Turha luulla, että äänestäjä)


Onko Jumala olemassa ?

A. Tietenkin Jumala on olemassa. Miten muuten ihminen olisi olemassa ? Onhan jonkun tarvinnut luoda ihmisen. Se on niin vaikeasti ymmärrettävä ettei toista ole. Ajatellaan vaikka aviopuolisoa. On todella vaikea ymmärtää, miten toinen osapuoli pystyy niin monimutkaiseen ajatteluun.  Kyllä se on Luojan luoma.

B. Älkää nyt hulluja puhuko. Jokainen on nähnyt mitä James Webb-teleskooppi on näyttänyt maailmankaikkeuden peräpäästä, siis tuoreita kuvia. Jos Jumala olisi luonut maapallon, kuka sitten on luonut nämä aivan hirvittävän kaukana olevat takamaailmat, galaksit ja planeetat, sun muut maailman kaikkeudet.

C. Jos Jumala on luonut maailman, miksi hän loi ensin kalat ja muut vesieläimet. Sitten niistä kehittyi maalla liikkuvia olentoja ja lopulta jossain vaiheessa ihmisapinoita. Eikö olisi ollut helpompaa luoda heti ihminen ja muut eläimet ja kasvit. Selitys voi olla vaan se, että Jumala pitää meitä laboratoriossa ja katselee mitä kaikkea hömppää me keksimme. Viihdettä hänelle. On jotain hassua mitä katsella ja naureskella. Lupaa sitten joillekin lojaaleille ikuisen elämän paratiisissa. Aivan epistä ! ! !


Miksi liikennevalot ovat vihreä, keltainen ja punainen ?

A. Silloin kun liikennevalot keksittiin, valot olivat valkoinen, harmaa ja musta. Vuosia myöhemmin, kun värit keksittiin, ensimmäiset värit olivat vihreä, punainen ja keltainen. Siksi valittiin nämä värit. Taisi olla joku nainen.

B. YKn yleiskokouksesen liikennevaliokunnassa äänestettiin liikennevalojen väristä. Sosialistiset maat (silloin oli monia sosialistisia maita) halusivat punaisen värin valoihin. Ne maat joissa oli vihreät hallituksessa vaativat vihreän värin käyttämistä. Autovaltaiset maat halusivat värien väliin välivärin, jotta sillä voi välttää sakot. Niin syntyi keltainen väri liikennevaloihin.

C. Punainen ja vihreä valo kuluttavat vähiten energiaa. Tai siis keltainen käyttää vähiten, mutta nämä vaativat seuraavaksi vähiten. Siis syy on puhtaasti ekologinen. Pihistelyä, pelkkää pihtailua ! Mutta aika taloudellisesti ajateltu, kun kuitenkin kansalaiset maksavat lopulta nämäkin viulut.


Onko ilmaston muutos todellinen uhka maapallolle ?

A. Uhka on panettelua, mutta onhan siitä myös paljon hyötyä. Sadat tuhannet suomalaiset matkustavat Välimeren maihin ja Kanarialla lämpimään. Lentokoneella. Aivan turhaan. Entä jos lämpö olisi valmiiksi täällä. Sen kun menisi vaan pihalle aurinkoon ja läheiseen järveen uimaan. Sitten terassille syömään mustekalaa ja juomaan liian monta Cuba libreä. Aamulla taas sama juttu ja niin edelleen. Työpaikalta pitäisi lähteä kotiin, kun on liian kuuma tehdä työtä. Olisihan se aika mukavaa vaihtelua.

B. Maapallon romahtamisen kello lyö viimeisiä lyöntejä. Ei minuuttia vaan sekuntteja. Jos sähköautot eivät menekään kaupaksi, maapallo lämpenee ja pakokaasut tekevä koko maailmasta Pekingin. Happea jaetaan vain puolueen johtotehtävissä oleville. Afrikasta lähtee miljoonat vaeltamaan kohti Eurooppaa samaan aikaan. Miten sitten suu pannaan. Valtion tuet sähköautoilla pitää saada takaisin. Muuten peli on menetetty.

C. Viime talvena oli niin paljon lunta, ettei ole ollut tällä vuosituhannella. Tänne Pohjolaan ei tule ilmastonmuutosta. Lyödään vaikka vetoa ! Voi olla, että Välimeren maihin tulee lisää lämmintä, muttei haittaa kunhan pysyy siellä. Marjojakin on tullut tänä kesänä hyvin samoin sieniä. Sataa ja paistaa vuorotellen. Onhan siinä ilmasto muuttunut monta kertaa..


Miksi laivat pysyvät veden pinnalla ?

A. Tosiasiassa laivoja hitsataan leikisti telakalla, mutta oikeasti ne tehdään kevyestä balsasta eli balsapuusta. Teräs uppoaa heti veteen, jos yrittää pitää sitä veden pinnalla. Kokeile vaikka ! Balsalaivat eivät sinänsä uppoa. Ne uppoavat painavan lastin kuten matkustajien ja kaiken muun rekvisiitan takia.

B. Vanha sanonta kuuluu: Tuurillahan ne laivastokin seilaa. Kyse on siis onnesta, sattumasta ja vielä hyvästä sellaisesta. Aina ei laivoillakaan ole tuuria ja silloinhan ne uppoavat. Kannattaa muistaa tämä, kun seuraavan kerran menee Ruotsin tai Tallinnan laivalle. 

C. Teräksisten laivojen ruumaan puhalletaan helium-kaasua. Se kohottaa laivan veden pinnalle.  Joissakin laivoissa on pienet helium-kellukkeet laivan kyljissä pitämässä sitä pinnalla. Mikäli laivassa ei olisi mitään muuta painoa se nousisi ilmaan kuten ilmapallo tai Zeppeliini. Sellaisiahan vanhan ajan ilmalaivat olivatkin.




Ei kommentteja: