keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Brussels

Brysseli on Belgian pääkaupunki ja Euroopan pääkaupunki. Belgia on jakautunut kahtia flaaminkieliseen ja ranskankielisen alueeseen. Kansa on ollut usein jakautumassa kahdeksi eri valtioksi. Brysselissä puhutaan ranskaa.

Grande Place on kaupungin vanha keskusta. Se on epäilemättä eräs Euroopan hiennoimmista toreista.  Muutaman sadan metrin päässä on Manneken Pis. Pissaava poika. Se on pikkuinen patsas. Aivan patsasaukion vieressä hieman yläpuolella on olutravintola Poechenellekelder. Todella symppis pieni olutpaikka, joka on täynnä pissapojan patsaita, soittimia, kivääreitä ja olutpulloja. Suosittelen. Toinen paikka on Delirium Café. Sinne löytää kävelemällä galleriakäytävää ja sen jälkeen ravintolakatua. Paikalliset neuvovat kyllä. Tarjolla on 2400 olutlajia. Emme maistelleet kuin muutaman oluen: Delirium Tremes, AMorte Subite, Duvel, Trappist, Leffe, Kriek, St Feullien, Westmalle, Carolus, Geueze, Lambic, Chimay, Brugge triple ja jotain muuta.

EUn komissio ja Euroopan Parlamentilla on valtaisat rakennukset noin kilometrin päässä toisistaan. Ihmettelen aina kuinka hyviä päätöksiä voi syntyä näin rumien mammuttimainen sisällä. Muistuttaa savijalkaista jättiläistä. Sattumalta löysimme myös Fiesta Europan. Pikku torilla oli eri maiden telttoja, josta sai ostaa juomia ja muita tuotteita, Suomikin oli paikalla.

Bozar on konserttitalo. Päätimme mennä katsomaan ja kuulemaan belgialaista kamariorkesteria nimeltään Quator Ebene. Soittivat brasilialaistyylistä musaa. Mahtavia sovituksia tunnetuista kappaleista. Ostimme eturivistä halvimmat 16 € liput. Järkkäri vei meidät kuitenkin keskelle salia kuudenkympin paikoille, ettei salin keskusta näyttäisi tyhjältä. Kiitimme ja kumarsimme. Hieno konsertti, jota ei pilannut edes laulusolisti ei hänen fonisti miehensä.

Ei kommentteja: