perjantai 25. syyskuuta 2015

Bruxelles

Brusselin keskustassa on kilometrin mittainen kauppakatu Rue Neuve.  Sen varrella on pääosin vaateliikkeitä. Löytyi taas nahkahousut ja tuliaisia. Ensimmäisestä löytyivät housut ja yksi tuliainen ja sitten tunnin kuluttua vielä toinen tuliainen lisää.

Jazzkapakka Village on aivan Grande Placen kulman takana. Nuorten herrojen sextetti Momentum soitti omaa tuotantoaan ja muutaman klassikon. Omissa biiseissä oli jonkilainen jännittyneisyys. Vieraskappaleet soivat rennommin. Paljon on matkaa nuorilla miehillä edessään. Opiskelu Brusselin kuninkaallisessa konservatoriossa on antanut pohjatiedot, mutta jazz on jotain paljon henkilökohtaisempaa. Onkohan Juhani Tamminen yrittänyt valmentaa momentumia ?

Atomium on vuoden 1958 maailmannäyttelyyn rakennettu sata metriä korkea atomin rakennetta kuvaava härveli. Ehkä eräs Euroopan erikoisimmista nähtävyyksistä. Näkyi hyvin Brysselin siluetti. Senioriliput maksoivat 8 € kappale. Kannatti.

Saint Jazz ten Noode Jazz festarit pistettiin käyntiin Jazz Stationilla. Kitaristi Lorenzo Di Maio Groupin soitti päällikön musaa. Hienoja sävellyksiä. Kiva meininki vuoden parasta tähän mennessä. Sitten tulikin Herve Samb Quartet ja pyyhki pöydän energisellä, mutta myös herkällä soundillaan. Itse herra Samb oli kitaristina pitelemätön. Välillä rankkaa sähköä ja väliin tunteikasta akustista. Jonkinlainen kuuluisuus on basisti Reggie Washinton. Myös rumpali Sonny Troupe oli mies paikallaan. Voimafonisti Olivier Temime oli joukon tavis. Hieno bändi ja eittämättä vuoden kohokohta. Liput maksoivat vain kuusi euroa. Mahtava hinta-laatusuhde. Jos minä saisin päättää, palkkaisin nämä herrat heti Tampere Jazziin.

Vieux Marche on tori, jossa myydään kaikenlaista kirpparikamaa. Koko tori on täynnä maahan asetettuja vaatteita, astioit, kalusteita, afrikkalaisia naamioita, kirjoja, levyjä, tauluja, videoita jne. Ihan hengästyttävä sekamelska. Keräilijän unelmapaikka. Sijaitsee pienen matkan päässä Grande Zablonista.

Ei kommentteja: