torstai 10. syyskuuta 2015

John Mayall

Valkoisen bluesin kruunaamaton kingi, brittiläinen John Mayall teki pienen Suomikiertueen.  Kiertueen nimi oli Hands that play the Blues. Torstaina hän soitteli Tampere-talossa. Tämä oli noin kymmenes vierailu Suomeen. Kokoonpanossa soittivat Rick Athas kitara, Greg Rzab basso ja Jay Davemport rummut. Maestro itse lauloi ja soitti kosketinsoitinta, kitaraa ja huuliharppua. Tukeva rytmiryhmä ja  garymooremainen kitaristi tekivät Mayallin roolista  kiitollisen. Hän oli parhaimmillaa huuliharpistina ja laulajana. Mayall oli edelleen loistava harpisti. Myös laulu oli entisenlaisessa kuosissaan.  Kitara ja kosketinsoitin toivat esiin välillä turhanaikaista pimputtelua.

Olin edellisen kerran katsomassa Mayallia Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 1969. Mies on edelleen hyvässä vedossa. Samanlaisessa kuin silloinkin. Biisit ovat tutun Mayall-kaavan mukaisia. Niissä on positiivinen tempo ja  melodia. Kiva katsella,  kun mies itse on iloinen ja tykkää hommasta.

Mayall tunnetaan parhaiten hänen Bluesbreakers kokoonpanoistaan. Iso joukko tunnettuja soittajia on käynyt Bluesbreakers-myllyssä: Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green,  Mick Fleetwood,  Coco Montoya, Mick Taylor ja moni muu. Nykyisin 81-vuotias valkoisen bluesin veteraani jaksaa edelleen keikkailla. Ja mikä ettei. Ääni kulkee ja soitto soi.

Ei kommentteja: