sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Saint Jazz ten Noode

Lauantaina menimme paikkaan nimeltä Botanique. Entinen kaupungin rikkaiden perustama puutarha oli nyt konserttitalo  hienon puiston keskellä. Kyse on kaupunginosamme Saint Josse ten Noode omasta festarista, joka täytti pyöreät 30 vuotta. Liput maksoivat vaivaiset 12 euroa kappale ja odotettavissa oli neljä bändiä.

BRZZVLL feat. Antony Joseph.  Kongolaista disko-ja biletysmusaa isolla miehityksellä. Kova meininki, mutta, mutta. Ehkä illan viimeisenä biletysbändinä tämän voisi ymmärtää. Yleisö oli ilolla mukana. Anthony Joseph lausui Ginsbergmäisiä värssyjä julistavan sävyyn. Vahva rytmiryhmä kahdella rumpalille varustettuna. Brazzavillehän on Kongon pääkaupunki, joka taas on entinen Belgian siirtomaa.

Ourim Tourim. Afrikkalainen laulajatar säestäjänään mainio bändi. Uskomaton rumpali Jon Grandcamp. Enpä ole kuullut näin tsäpäkkää rumpalia sitten Dave Wecklen.

Nicolas Kummert Rainbow, feat. Lionel Loueke. Hieman norskilaista afromusaa. Illan taiteellisin paketti. Osmo Kontulan näköinen basisti Nicolas Thys oli hyvä.

Da Romeo & The Crazy Moondog band. Tuli mieleen seiskytluvun Ian Carr ja Nucleus. Vauhti oli kova ja basisti Romeo piti tahtia yllä. Ihan ei tullut selväksi olisiko funkin sijaan toiminut hitaammat bassobiisit. Taitava bändi, mutta vauhtia hieman liikaa.


Ei kommentteja: