perjantai 9. kesäkuuta 2017

Naimisiin

Menin naimisiin !!!

Naimisiin meneminen on helppoa. Ensin pitää tehdä ilmoitus maistraattiin. He selvittävät, onko esteitä avioliiton solmimiselle.  Ellei ole, sen jälkeen voi sopia vihkimisajan. Maistraatissa on siisti, pienehkö vihkimishuone. Siellä vihmimisen suorittaa siihen valtuutuksen saanut henkilö. Hän varmistaa naimisiin menohalut kysymällä sitä molemmilta. Sitten hän julistaa pariskunnan aviopariksi. Kuuntelin joka sanan ja voin sanoa olevani samaa mieltä ja pyrkiväni samoihin asioihin. Koko toimitus kestää korkeintaan viitisen minuuttia. Eikä maksa mitään. Yhteiskunta haluaa tukea tällä tavoin avioliiton solmimista. Rahasta se ei ole kiinni. Ei ainakaan itse toimitus.

Vaikeinta naimisiinmenossa on loytää sopiva puoliso. Siis, sama asia kuin itse elämässäkin. Kuka on se minulle sopiva henkilö, jonka kanssa on mukava elellä avioparina ? Minulle se ei ollut vaikeaa, sillä olin tavannut nykyisen puolisoni jo lähes kuusi vuotta sitten. Hän on ollut se ainut ja oikea jo monta vuotta. Näin ollen minulle koko naimisiinmeno sujui helposti ja luontevasti.

Jos pitää antaa jokin neuvo naimisiin menemisen suhteen, voin sen tehdä. Kannattaa keskittyä sopivan puolison valintaan. Siinä asiassa kannattaa olla tarkkana ja rehellinen.  Loppu on pelkkää muodollisuutta.

Ei kommentteja: