sunnuntai 27. elokuuta 2017

Mitäpä, jos... ?

Mitäpä, jos Sauli Niinistö huudettaisiin kuninkaaksi ? Hänen nimensä voisi olla Sauli I. Vaimo Jenni olisi maamme kuningatar. He saisivat lapsen, kruununprinssin. Hänen nimensä olisi Pekka. Aikanaan kun hänestä tulisi Suomen kuningas, hän menisi naimisiin Ruotsin Estellan kanssa. Maat yhdistyisivät Suomi-Ruotsi kuningaskunnaksi. Ruotsissa puhuttaisiin suomea ja kuningas asuisi Tukholmassa. Se on järkevämpää, koska presidentin linna on aika vaatimaton. Pressan linnassa  voisivat asua kuningasperheen ruotsalaiset jäsenet.  Kaikki olisi hyvin ja ihmiset olisivat onnellisia, jos Niinistö huudettaisiin kuninkaaksi.

Mitä sitten, jos Kimi Räikkönen voittaisi yhden formulakisan ? Hän hymyilisi ja tuulettaisi iloisesti. Hänen ei tarvitsisi selitellä ajoaan, autoaan tai tallin toilailuja. Hänen ei tarvitsisi kiroilla huonoa menestystään vaan hän voisi kehua itseään hyvästä suorituksesta. Räikkönen tekisi sopimuksen parhaan tallin kanssa ja lehdet kirjoittaisivat vain hänestä. Kimistä puhuttaisiin paljon formulamaailmassa ja joka päivä häntä haastateltaisiin telkkuun. Hänen vaimonsa ja lapsensa elämää seurattaisiin iltapäivälehdissä. Fanit  pyytäisivat nimikirjoituksia joka paikassa. Kimille maksettaisiin ennen näkemättömän suurta palkkaa ja hän asuisi leveästi Monacossa. Kaikki suomalaiset olisivat onnellisia, jos Kimi voittaisi yhden osakilpailun.

Entäpä, jos Jussi Halla-aho valittaisiin seuraavissa eduskuntavaaleissa pääministeriksi ? Perussuomalaisille tulisi niin suuri jytky, ettei muita puolueita tarvittaisi hallitukseen vaan ne saisivat naljailla oppositiossa. Hallitus päättäisi sulkea rajat ulkopuolisilta. Maahanmuuttajat siirrettäisiin Ahvenanmaan saaristoon. Suomi eroaisi EU:sta. Talous lähtisi nousuun ja ihmiset rikastuisivat keskenään. Kouluissa ei tarvitsisi opetella vieraita kieliä. Saisimme pelata pesäpalloa keskenämme  ja raveissa veikattaisiin vain puhdasrotuisia suomenhevosia. Kaikki olisi hyvin ja ihmiset olisivat onnellisia, jos Haulla-aho välittaisiin pääministeriksi.

Mitenhän olisi, jos Kreikkaan viedyt delfiinit tuotaisiin takaisin Tampereen delfinaarioon ? Se muutettaisiin vanhaan tarkoitukseen ja delfiinit olisivat iloisia. Kansa ja erityisesti lapset voisivat käydä katsomassa niiden temppuja. Särkänniemessä kävisi kesät talvet ihmisiä. Eläintensuojelijat voisivat järjestää mielenosoituksia ja vaatia delfinaarion lakkauttamista. Kaikki olisi kuten silloin ennen ja ihmiset olisivat onnellisia, jos delfiinit tuotaisiin takaisin Särkänniemeen.

Mitähän tapahtuisi, jos kunnat lopetettaisiin ja kaikki saisivat maakuntahallinnolta valinnanvapauden ? Kaikki paikalliset asiat käsiteltäisiin sote-maakunnissa. Kaikilla olisi valinnanvapaus valita mitä vain haluaa. Kaikilla kaduilla saisi ajaa autolla, pyörällä tai ratikalla ja kaikilla olisi mahdollisuus kävellä kävelykatuja. Myös maaseudulla. Jos joku haluaisi rahaa eli sosiaaliturvaa, hän saisi valita pankin tai sossun. Tai vaikka veikkauksen. Sairaat tulisivat terveiksi, kun he voisivat digitalisaation myötä hoitaa itse itsensä terveiksi valitsemiltaan nettisivuilla. Kaikki voisivat vaihtaa työpaikkaa.
Tosi kurjista duuneista pääsisi helppoihin ja hyväpalkkaisiin hommiin, jossa olisi hyvät esimiehet. Kaikki voisivat paremmin ja ihmiset olisivat onnesta jäykkinä, jos maakuntahallinnolta saisi
valinnanvapauden.

Mitä sitten, jos Martina Aitolehti, Rosa Meriläinen, Nina Mikkonen, Hilkka Ahde ja Sara Forsberg tekisivät naisbändin ? Sen nimi olisi Ladies First. Siitä tulisi kansainvälinen megayhtye kuten aikoinaan Abba tai Spice Girls. Kaikkia sen levyjä myytäisiin miljoonia ja maailman lehdet reveittelisivät naisista yksinään ja yhdessä. Papparazzit seuraisivat heitä joka sekuntti. Heillä kaikilla olisi vähän paljastavat esiintymisasut. Suomen musiikkiteollisuus lähtisi rakettimaiseen nousuun. Meidän musatyylimme tunnettaisiin Ambomaalla ja Grenadassa. Pian heille perustettaisiin museo. Uusia naisbändejä perustettaisiin joka kylään ja naisten asiat olisivat paremmin. Myös tavallisten naisten. Kaikki olisi siis oikein hyvin ja naiset olisivat onnellisia, jos Ladies First perustettaisin

Ei kommentteja: