torstai 17. elokuuta 2017

Politiikkaa

Vihreiden kannatus on noussut ennenäkemättömän korkealle. Gallupluvut kertovat, että Vihreät ovat ohittaneet Keskustan ja Demarit. Parasta tässä on se, ettei uuden puoluejohtaja Touko Aallon ole tarvinnut sanoa sanaakaan. Ehkä siitä syystä kannatus onkin noussut ennätyskorkealle. Ideologi Osmo Soininvaara kiitteleekin Demareita hyvästä gallupluvuista.

Demareiden puheenjohtaja Antti Rinne on huomioinut puolueen huonot kannatusluvut. Häneen mukaansa puolue teki kunnallisvaalien jälkeen analyysin tilanteesta ja sen mukaan on  nyt toimittu. Takoittaako tämä sitä, että nyt puolue on onnistunut toteuttamaan uutta strategiaansa, kun kannatus on laskenut ennätysalas ?  Aiemmin puolueen kannatus nousi, kun se ei tehnyt mitään.

Vasemmistoliitto ehdottaa että, kansaneläkkeiden ja takuueläkkeiden määrää korotetaan 50 eurolla. Pitkän aikavälin tavoitteena on, ettei kenenkään eläke ole alle tuhat euroa. Näin ilmoitettiin puolueen kesäkokouksessa Imatralla. Tämä osui hyvään saumaan, kun puolueen kannatus on laskenut reilun prosentin.

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo on valittu Helsingin uudekai piispaksi heti ensimmäisellä äänestyskierroksella. Laajasalo on tullut tutuksi mm. Ylen viihdeohjelmista. Kaksi muuta ehdokasta oli naispuolisia. Se ei tietenkään vaikuttanut asiaan, sillä entinen piispa oli Irja Askola.

Ensimmäistä kertaa Viroon matkustavien suomalaisten määrä ylitti Ruotsiin matkustavien määrän. Tallinna on kiinnostava ja halpa matkailukohde. Jotkut epäilevät, että jonkinlainen merkitys on maamme alkoholipolitiikalla. Virossa on vieläkin jotain edullista, jota suomalaiset kantavat tuliaisina kotiin. Hallitus on aikeissa vastata tähän tarjoamalla Suomen maitokaupoissa 5,5 prosenttista alkoholia. Eduskunnan raittiusihmiset aikovat romuttaa tämän ehdotuksen puoluekantoihin katsomatta. Jatkossa Viron matkailu tullee todennäköisesti kasvamaan entisestään. Viro kiittää saamistaan matkailutuloista.

Presidentti Niinistö jatkaa vaalikampanjaansa. Tällä kerralla tarkoitus on mennä Yhdysvaltoihin ja tavata presidentti Trump. Yhdysvallat on Niinistön mukaan ollut kiinnostunut Suomesta. Tämä ilmeni elokuussa, silloin kun Niinistö soitti presidentti Trumpille.

Ylen uutisten mukaan Helsingissä kulttuurikeskus Axxell on evakuoitu kaasuvaaran takia. Yhdentoista ihmisen on ilmoitettu saaneen hengitusoireita. Tutkimusten mukaan kaasu on syntynyt, kun mikrouunissa on lämmitetty muovista vakuumipakkausta. Se on synnyttänyt kaasua, jota on yritetty sammuttaa vedellä.


Ei kommentteja: