torstai 24. elokuuta 2017

Viikon säälipisteet

Tämän viikon säälipisteistä on käyty kovaa kisaa. Siitä kertoo tosiasia, etteivät perinteiset tahot päässeet kolmen kärkeen. Yhdysvaltain presidentti Trump ei mahtunut kärkeen vaikka uhkaili koko hallinnon lopettamisella ellei muuria rakenneta Meksikon rajalle. Kärkeen ei mahtunut myöskään ex-pääministeri ja puoluejohtaja A. Stubb, joka on väsännyt muistelmateoksen joulumarkkinoille. Ei auttanut vaikka kirjassa kerrotaan avoimesti rankoista pettymyksistä, kun alta meni sekä puheenjohtajan hommat että puolueen puheenjohtajuus. Jopa odotettua komisaarin pestiä ei kuulunut. Kärkikolmikkoon ei mahtunut myöskään somejulkkis Sara Forsberg, joka leikkasi tukkansa päästäkseen taas ihmisten ihmettelyn kohteeksi. Laulut on laulettu, telkussa on esiinnytty ja Hollywood valloitettu, mutta huomiota ei rule sitten millään. Säälittää kyllä, mutta ei riittävästi

Kolmanneksi kipusi itävältalainen bordelli, jonka Fanny-nukke on suosituin asiakaspalvelija. Varauksia on moniksi päiviksi eteenpäin. Tämä japanista ostettu nukke on 150 senttiä pitkä, isorintainen blondi. Tunnista veloitetaan vain 80 €. Itse asiassa säälipisteet menevät itävältalaisille miehille, jotka halevat Fannystä lohtua ja helpotusta. Eikä ihme. Fannyn kanssa rakastelemisesta ei vaimo suutu, homma on siistiä eikä tarvitse käyttää ehkäisyä. Fanny ei myöskään kommentoi rakastajiensa suorituksia tai varusteita sanoin tai ilmein. Hyvin tehty itävallan pojilta, koska sillä irtosi roppa kaupalla säälipisteitä ja viikon kolmas sija.

Toiseksi tuli todellinen säälin veteraani ja kestosuosikki. Antti Rinne. Ilmekään ei värähdä vaikka puolueen kannatus on pudonnut viiteentoista prosenttiin. Rinne jatkaa tuttua monotoonista selittelyä puolue-elinten analyyseistä ja korjausliikkeistä ilmekään värähtämättä. Mutta ei siinä vielä kaikki. Kuin kruununa viikon tapahtumille Rinne kutsui suomalaisia synnytystalkoisiin. Hän osoittaa olevansa pesunkestävä kovanaama, joka vetää itsensä lukemattomia kertoja kölin alta kuin mitään ei olisi tapahtunut. Säälistä huolimatta Rinne jatkaa puheenjohtajana hamaan loppuun saakka. Kunniakas toinen sija.

Voittajaksi nousi jälleen norjalainen hiihtokuningatar Terese Johaug. Häntä katsellessa tulee heti säälin tunne. Tai ainakin hänen loistavaa itkemistään katsellessa. Hän ei ole tehnyt mitään. Ainakaan omasta mielestään, norjalaisten hiihtäjien, valmentajien ja hiihtoliiton mielestä. Myöskin koko Norjan
 kansa pitää Johaugia ajojahdin kohteena aivan kuten Venäjällä pidetään venäläisurheilijoiden dopingin käyttöä ajojahtina. Itkevä Johaug ei pääse ensi vuoden olympiakisoihin Etelä-Koreaan. Kilpailukielto kestää ensi kevääseen ja se on särkenyt hiihtäjän sydämen. Kaikki on tietenkin kateellisten suomalaisten ja ruotsalaisten syytä. Siitä ei ole epäilystäkään. Minua harmittaa valtavasti, kun tämä dopingin käsittely loppui tähän. Johaugin luonnollista itkua ei nähdä enää telkussa. Ehdotan, että Joensuun karjalaiset itkijänaiset kutsuvat Johaugin esiintymään jokavuotisille itkufestareille. Säälipisteille ei kuitenkaan loppua näy ainakaan tällä viikolla. Ykköstila ja selkeä sellainen.

Ei kommentteja: