torstai 19. maaliskuuta 2020

Paholaisen papupata

Nyt täytyy taistella viruksia vastaan myös ruokien avulla. Paholaisen papupata on oivallinen ruoansulatuksen edistäjä. Yhdestä padallisesta saa ainakin kuusi annosta.

Ainekset
400 gr jauhelihaa
1 prk valkoisia papuja
1 prk kidneypapuja
Pieni rasia tomaattikastiketta
Pala juuriselleriä
Pala inkivääriä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 keltainen habanero chili (tulinen)
1 lihaliemikuutio
2 dl vettä
1/2 dl öljyä

Mausteet
I kuivatettu tulinen chili
1 kuivatettu piri piri palko
1 tl korianterin siemeniä
1 tähtianis
1 tl merisuolaa
1/2 tl mojo picon-maustetta (grillimauste)

Tuoretta tilliä
Tuoretta basilikaa

Hierotaan morttelissa mausteet hienoksi. Leikataan kasvikset pieniksi paloiksi ja paistetaan padassa pehmeiksi. Lisätään jauheliha. Ruskistumisen jälkeen lisätään pavut, tomaattikastike ja vesi. Annetaan padan kiehahtaa levyllä 10 minuuttia. Laitetaan pata uuniin 200 asteeseen puoliksi tunniksi. Sen jälkeen lasketaan lämpö reiluun sataan asteeseen. Annetaan padan muhia ainakin tunti. Mikäli haluaa tulisempaa chilimäärän voi tuplata. Ja päinvastoin.

Tarjotaan esimerkiksi patongin ja tuoresalaatin kanssa. Tätä tekee mieli lisää, lisää, lisää...
Hiki nousee pintaan, mutta elämä voittaa.



Ei kommentteja: