sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Severi ja Marzi, Nils Landgren

Turun jazzien lauantain ohjelmistosta jäi mieleen kaksi esitystä. Duo Severi Pyysalo ja Marzi Nyman. Nils Landgren ja Turku Jazz Orchestra.

Severi ja Marzi vetivät suomalaisia säveliä Finlandiasta Pelle Miljoonaan ja Tapsa Rautavaaraan. Hieman keskeneräinen maku jäi tästä keikasta vaikka hienoja hetkiäkin kuultiin. Yksi sellainen oli Tapio Rautavaaran Juokse sinä humma. Jossa Martzi lauloi välillä omalla tahtilajilla ja biisi eteni toisella. Mestarit saivat molemmat paljon tilaa temmeltää, mutta mitään suurempaa remellystä ei kuitenkaan kuultu. Selvästi näkyi ystävysten mutkaton soundi ja halu soittaa yhdessä. Sellaista onkiva kunnella ja katsella.

                                          Vibrafonisti Severi Pyysalo ja kitaristi Marzi Nyman

Illan kohokohta oli ruotsalainen pasunisti Nils Landgrenin ja Turun Big Bändin konsertti. Uskomatonta, mutta totta. Solisti tapasi bändin lavalla. Landgren toimi samalla orkesterin kapuna. Bändi oli hitsautunut aivan uuteen uskoon perjantaisen Fredrikson esityksen jälkeen. Landegren oli
maino pasunisti, mutta osoittautui myös puhtaaksi laulajaksi. Vaikka ääniala oli aika kapea, ääni oli puhdas. Bändin soittajat saivat tämän tästä näyttää solistisia taitojaan. Kuultiin Stingiä, Abbaa, Julian ja Nat Addeleytä, Randy Crawfordia, John Coltranea. Hieno päätös jazzeille ja oikein positiivinen kokemus.
Nils Landgren ja Turku Big Band

Ei kommentteja: