lauantai 14. maaliskuuta 2020

Vessapaperin hamstraus

Sanomattakin on selvää, että vessapaperia kannattaa nyt hamstrata pahan päivän varalle. Lama-aikana vessapaperista tulee pula ja kaupan hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Nopeat syövät hitaat tässäkin asiassa.


On kysytty ja ihmetelty, miksi juuri vessapaperi ? Paljastan tässä oman strategiani, sillä minulla on jo hankittuna vesspaperivuori kotosalla.

Ensinnäkin pulan tultua vessapaperista saa hyvän hinnan. Olen itse laskenut, että yhdestä vessapaperirullasta voi pyytää aluksi euron. Laman syvetessä rullasta saa vitosen. Maksoin yhdestä paketista kolme euroa. Paketissa oli kahdeksan rullaa. Lasken, että tulevaisuudessa saan paketista aluksi 8 euroa ja myöhemmin neljä kymppiä. Kyse on pelkästä bisneksestä.

Kun ajat tästä huononevat, kaikenlaisen muun tavaran vaihtoa ei tehdä enää rahalla vaan vessapapereilla. Sitähän kaikki tarvitsevat. Makkarapaketti saattaa maksaa kolme rullaa ja tonnikalapurkki hieman enemmän. Säilyvyys ratkaisee hinnan eli vessapaperin määrän.

Lama-aikoina vessapaperi on myös hyvä askartelumateriaali. Askarteleminen on hyödyllistä ja aktivoivaa, mikäli karanteeni yllättää, eikä pihalle tai kaupungille ole asiaa. Kätevä ihminen näpertelee vessapaperista kukka-asetelman, tyynyn tai Afrikan tähti-pelin. Tiukan paikan tullen vessapaperista voi tehdä vihdan, dekkarin tai pienituumaisen television.

Vessapaperista saa myös erinomaista ruokaa. Kun nälkä iskee, ihminen tarrautuu kaikkeen mahdolliseen ravintoon. Vessapaperikeitto on legendaarinen ruokalaji. Vettä, suolaa, mustaapippuria ja pari vessapaperipalasta. Keittoa voi jatkaa vedellä, mikäli se on loppumassa. Vauraimmissa perheissä grillataan vessapaperimakkkaroita, nautitaan vessapaperipastaa tai -pizzaa ja herkutellaan
selluloosakiisseliä.

Näin vessapaperista on moneksi. Ellet ole vielä herännyt ostoksille, tee se tänään. Huomenna voivat hyllyt olla tyhjänä ja jäät paljosta paitsi.

Ei kommentteja: