perjantai 27. maaliskuuta 2020

Uusimaa ja Muu Suomi

Hallitus on päättänyt perustaa uuden maan. Sen nimi on Uusimaa (eng. Newland). Uusimaan hallituksena jatkaa toistaiseksi nykyinen hallitus. Presidenttinä jatkaa niin ikään nykyinen pressa. Uusimaan pääkaupunki on Helsinki. Pääosa valtionhallinnosta jatkaa nykyisessä muodossa. Yt-neuvottelut käynnistetään kuitenkin pikaisesti, sillä 1,3 miljoonan asukkaan maa ei tarvitse eikä sillä ole varaakaan näin mittavaa virkakoneistoon. Yli puolelle virkamiehistä on edessään irtisanominen.  Lait ja asetukset noudattavat Suomen vanhoja lakeja. Uusimaa hake pikimmiten EU:n jäsenyyttä kunhan kiireiltään ehtii. Uusimaan uuteen lippuun tulee tunnukseksi sininen vene valkoisella pohjalla .
Muu Suomi jää omaksi itsenäiseksi valtioksi. Uuden valtion nimi on Muu Suomi (eng. The rest of Finland). Muu Suomen tasavalta noudattaa ainakin aluksi vanhoja Suomen lakeja. Pikapikaa pääkaupungiksi huudetaan Tampere. Uusi eduskunta valitaan pikaisesti nettiäänestyksellä kesäkuussa. Samassa yhteydessä valitaan myös tasavallan presidentti. Tampere on luvannut tarjota eduskunnan kokoontumispaikaksi Tampere-talon, jonka nimi muuttuu Muu Suomen eduskuntataloksi. Tuleva presidentti saa toimipaikakseen nykyisen Milavida museon Hämeenpuiston yläpäässä. Nykyisen Suomen kansanedustajia toivotaan palaamaan Muu Suomeen ja asettumaan ehdolle tulevissa vaaleissa. Muu Suomi tulee hakemaan myös EU:n täysjäsenyyttä. Sitä ennen Uusimaan ja Muu Suomen välillä pidetään rajavalvontaa. Uusi maa on valmis ottamaan palvelukseensa valtaosan entisistä valtion virkamiehistä, sillä 4,2 miljoonan asukkaan valtio tarvitsee kokeneita työntekjöitä. Muu Suomen lippuun tulee ruskeat karhu, susi ja hirvi heraldisesti tyylileltyinä vihreässä metsässä.

Ensi yöstä lähtien Uusimaahan ei ole Muu Suomen asukkailla mitään asiaa ja päinvastoin. Harmillisesti jotkut avioparit joutuvat valitsemaan asuinpaikkansa kahden valtion väliltä. Joissakin tapauksissa perheet saattavat jäädä eri maihin. Tämä on kuitenkin välttämätöntä ainakin lyhyellä
aikavälillä. Jatkossa työvoiman ja tavaroiden liikkuminen saattaa tulla vapaaksi. Monilla asukkailla
saattaa olla kesäasunto tai muuta omaisuutta toisen valtion alueella. Aluksi ne siirtyvät valtion
omaisuudeksi. Myöhemmin niistä voidaan ehkä anoa jonkinlaista korvausta. Väestö voi hakea anomuksesta viikon siirtymä-ajan aikana siirtoa toiseen valtioon. Perusteena voivat olla perhesyyt, työpaikka tai uuden valtion sympatiseeraaminen. Tämän jälkeen kansalaisuuskysymyksissä noudatetaan vanhan Suomen maahanmuuttopolitiikkaa eli se on toivottoman hidasta ja vaikeaa. Maata vaihtavat ihmiset joutuvat kielitesteihin ja kuukauden karanteeniin.


Ei kommentteja: