perjantai 10. huhtikuuta 2020

Huoltovarmuuskeskuksen tilaamien kasvomaskien uusiokäyttö

Huoltovarmuuskeskuksen sairaaloihin tilaamien kasvomaskien hyötykäyttöä on pohdittu hallituksen iltakoulussa. Hallitus päätyi ns. hajautusmalliin. Maskeja annetaan monenlaiseen hyödylliseen käyttöön. Lähipäivinä saapuu Kiinasta lisää näitä maskeja eikä kukaan tiedä edellenkään varmuudella, mihin niitä voi käyttää. Ei hätää. Iltakoulussa on sovittu uusiokäytöstä, joka sopii kaikille malleille. Näin Huoltovarmuuskeskuksen ja kauneusyrittäjä Jylhän tulevaisuus on taattu ja jatkossakin voidaan tilata kasvomaskeja. Tulevat käyttötarkoitukset oheisena:

A. Neljännes kaikista maskeista varataan HJK:n ja HIFK:n jalkapalloharjoituksiin. Nämä urhot ovat lainvastaisesti harjoitelleet Töölössä yli kymmenen hengen porukassa. Molempien seurojen johto on lukenut madonluvut pelaajille. Jatkossa harkkoihin pääsevät kaikki, jotka käyttävät Huoltovarmuuskeskuksen kasvomaskeja.

B. Neljännes maskeista jaetaan niihin päivähoitopaikkoihin, joissa on vielä lapsia. Maskit ovat hyviä askartelutarvikkeita, joita voi värittää, joista voi leikata enkelinkuvia tai niistä voi askarrella joulukortin mummille ja papalle. Joulukortin postimaksu maksetaan Huoltovarmuuskeskuksen määrärahoista.

C. Neljännes maskeista myydään muistoksi korona-ajasta kaikille haluaville viiden euron kappalehintaan. Kympillä saa maskin nimmareilla varustettuna. Vaihtoehtoina ovat työministeri Haataisen nimmari tai erotetun Huoltovarmuuskeskuksen johtajan Lounaman nimmari.

D. Neljännes maskeista käytetään syksyn Putous-ohjelmassa. Putouksen kilpailijat pukeutuvat maskeihin ja kilpailevat toisiaan vastaan. Muuta rekvisiikkaa ei voi käyttää, mutta maskeilla voi päällystää esimerkiksi koko päänsä.

Ei kommentteja: