keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Ostoksilla netissä

Kotona on hiljaista. Päivän kohokohtia ovat lenkkeily, ruokailu ja telkusta tuleva elokuva. Elämäni harrastuksia on ruokakaupassa pyöriminen, tuotteiden katselu ja hintojen vertailu. Voisin kuluttaa ulkomailla ruokakaupassa puoli päivää pelkästään tutkimalla tuotteita ja niiden hintoja. Nyt se on pois. Sen sijaan on tullut nettiostokset kotiinkuljetuksella. Ensiksi ostin juomia Saksasta. Eilen saatiin lähikaupan ruokalähetys. Perjantaina pitäisi tulla Wigrenin makkaratehtaan tuotteita. Makkaraa, jauhelihoja sun muuta. Maanantaina tulee toivon mukaan Citymarketin ruokalaatikko. Nettikaupan kuljetus on oikeastaan ihan kohtuuhintaistaista. Wigrenillä vain vitosen. K-ryhmän kuljetus on kympin. Saksasta tullut juomapaketti maksoi 29 euroa. Onneksi juomat olivat halpoja. Kaikenkaikkiaan rahaa kuluu kuitenkin paljon vähemmän kuin normaalielämässä. Kun ei pääse liehumaan kaupoissa eikä muuallakaan, rahaa kuluu selvästi vähemmän. Se on yksi positiivinen asia tässä vapaaehtoisessa karanteenissa.

Uutiset kertovat, että kekseliäät ravintoloitsijat ovat alkaneet myymään ateriapaketteja. Ei siis pelkästään annosruokaa vaan isompia eria ruokia. Innostuin itse tästä ideasta, mutta tänne perifeeriaan asti ei ole kotiinkuljetusta. Harmi, sillä muistan, kun nuorena perheenisänä tilattiin erilaisia ruokaeriä Tampereen Talouskoulusta Koulukadulta. Valmisruoan kääntöpuoli on kotikokkauksen loppuminen. Toisaalta makumaailma on jonkun toisen kokin. Se tuo mukavaa vaihtelua.

Hehkutan lopuksi Wigrenin tehtaanmyymälää. Sieltä saa maukasta jauhelihaa ja muutakin tuoretta ja laadukasta lihaa, jos tykkää lihasta. Tämän lisäksi tutut makkara- ja nakkipakkaukset, metwurstit, maksamakkarat ja lauantaimakkara. Tilasin nytkin puoli kiloa lauantaimakkaraa palana. Se on julmetun hyvää. Maistuu lihaiselle. Lisäksi tilasin oliiveja, marinoitua punasipulia ja savuluita. Savuluita hernekeittoon. Herdaria on nimittäin tulossa viikonlopuksi.

Ei kommentteja: