tiistai 21. huhtikuuta 2020

Pieniä uutisia

Suvi-Anne Siimes on valittu hoivayhtiö Attendon hallitukseen. Nykyisin työvakuutusyhtiöiden yhteisjärjestö Telan toimitusjohtajana toimiva Siimes erosi Postin hallituksesta. Siimes oli aikoinaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja valtiovarainministeri.

Merinahkakilpikonnat ovat päässeet pesimään Thaimaan Phuketin rannoilla. Pesiä on löytynyt 11 ja munia on kuoriutunut ennätysmäärä. Turistirannat ovat viimeaikoina olleet varsin hiljaisia, joten kilpikonnat ovat päässeet rauhassa pesimään.

Jalkapallovalmentaja Simo Valakari on saanut potkut norjalaisen Tromssan joukkueesta. Joukkue putosi pääsarjasta ja Valakari sai lähteä. Lähtöpassit tulivat aikaisemmin seinäjokisen SJK:n valmentajan paikalta, vaikka hän johdatti seuran myös yllätysmestaruuteen Veikkausliigassa. Valakari ilmoitti lähtevänsä hiihtämään vuorille ja lataa samalla akkujaan.

Lidl tuo Suomessa myyntiin kohua herättäneet lenkkarit. Aprillipilasta lähteneitä lenkkareita myytiin viime vuonna kuin kuumille kiville. Nyt nämä 14,99 € maksavat lenkkarit tulevat myyntiin myös meillä. Kirjavat, Lidl-väriset lenkkarit ovat kaupoissa ja verkkokaupassa ensi torstaista lähtien.

Ruotsiin on levinnyt 5G-verkkojen tuhoaminen. Kahta linkkitornia on vahingoitettu, joista toinen on onnistuttu kaatamaan. Britanniassa ja Hollannissa on levinnyt linkkiverkkojen tuhoaminen. Syy on erikoinen salaliittoteoria. Linkkiverkkoja pidetään osaltaan syypäinä koronaviruksen epidemiaan. 5G verkkojen kautta tuleva säteily lisää virusta ja kaikki on alkanut Kiinan Wuhanissa tehdyissä kokeissa.

Iloisia uutisia Tamperelaiselle jääkiekolle. Tampereen Tappara on saanut Business Finlandilta 100.000 euroa tukirahaa jääkiekkobisneksen kehittämiseen. Tappara tunnetaan viimevuosien menestyneimpänä joukkueena. Näin valtiovalta tukee hyvin toimivia yrityksiä, jotka ovat joutuneet rahapulan takia turvautumaan valtion apuun. Tapparalla oli keskeytyneellä pelikaudella peräti kahdeksan ulkomaalaista vahvistusta. Myös Ässät ja Pelicans ovat saaneet samaa tukirahaa. Sattumalta kolme hallituksen demariministeriä on myös kotoisin Tampereelta, Porista ja Lahdesta.

Bensan hinta on laskenut alle 1,30 €/litra. Syynä on öljyntuottajamaiden mennyt riita öljyn tuotantomääristä ja polttoaineiden myynnin väheneminen. Nykyään maat ovat sopineet tuotantorajoituksista. Varastoissa on edelleen runsaasti polttoainetta. Liikkumisen väheneminen on edesauttanut hinnan alenemista. Nyt ollaan 1990-luvun hinnoissa. Autonomistaja kiittää vaikkei autolla tule juurikaan liikuttua.




Ei kommentteja: