sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Kotiruokaa

Ajan kuluksi tein listan seuraavien viikkojen aterioista. Samalla sen avulla voi tsekata, mitä keittiöstä löytyy ja mitä pitää tilata kaupasta. Huomasin, että ruokalista on hyvin perinteinen. Mielikuvitus ei tuottanut mitään ihmeellistä. Toisaalta nämä ovat meidän perheen arkiruokia ja myös suosikkeja. Maukasta ja riittoisaa. Kaksi päivää syödään korkeintaan yhtä ruokaa. Tarvittaessa isosta satsista osa laitetaan pakkaseen. Tällä listalla mennään reilu kolme viikkoa. Silloin ollaan ylitetty reippaasti huhtikuun puoliväli. Sitten keksitään jotain muuta.

Hernekeitto,
Kaalipata,
Nakkikeitto ja pizza (pakkasesta),
Kalapuikot ja perunamuusi.
Tonnikalapasta,
Lihapullat ja lohkoperunat,
Bortsh-keitto (pakkasesta),
Currywursti ja papupata,
Kanarisotto,
Thaimaalainen kookoskeitto,
Pizzaa (margerita ja tulinen jauheliha)

Tämän lisäksi iltaisin voidaan napostella lihiksiä, grillimakkaroita ja nakkeja, hodareita, hampurilaisia ja porilaisia, juustoja, oliiveja ja suolakeksejä. Nehän ovat oikein tukevaa lohturuokaa, jos sille päälle sattuu. Jälkiruokiakin on tarjolla makean nälkään. Pannaria, hedelmiä, jäätelöä, suklaata, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, mämmiä, kääretorttua, sitruunakakkua ja sitä rataa. Vapuksi tehdään munkkirinkilöitä.

                                    Pannari on takuuvarma perusjälkkäri

Äkkiseltään voisi ajatella, että paino lisääntyy ja vaaka huutaa isoja lukemia. Toistaiseksi asia on mennyt päinvastaiseen suuntaan. Liekö sitten syynä pari päivittäistä lenkkiä, yksi lämmin ateria tai pienentyneet ruoka-annokset, vai mikä ?

Ei kommentteja: