torstai 25. kesäkuuta 2020

Kuumat ja kylmät uutiset

Sää jatkuu helteisenä ensi viikon maanantaihin. Monelta on säästynyt matkarahat, sillä Kanarialla on vain 25 astetta lämmintä. Meillä sen sijaan kolmekymmentä. Toisaalta Kanarialle ei ole päässyt vaikka olisi kuinka hinkunut. Suomen helteisiin ei ole myöskään siunautunut muiden maiden turisteja, sillä rajat ovat olleet mukavasti kiinni. Pidetään nyt hauskaa ihan omasta takaa, eikä kaivata muita.

Etätöiden lämpötiloja ei ole pystytty kontrolloimaan, kertovat Avin virkamiehet. Tämä on tietysti suuri puute, sillä työnantaja on pakottanut monet ihmiset tekemään töitä kotonaan. Kotona ei sitten ole ollut lainkaan ilmastointia, tuulettimia ja taukojen pitäminenkin on ollut mitä sattuu. Työntekijöiden  on vain pakko tyytyä olemassa oleviin tiloihin. Toivottavasti hallitus osoittaa etätyön tekijöille muutaman miljardin tuen puutteellisten työolosuhteiden kärsimyksistä.

Vesi on avainsana helteellä. Sama se, oli sitten kyseessä ihminen tai luonto. Vedellä on ihmeellinen ja virkistävä vaikutus. Puhumattakaan monista nesteistä, joissa on vettä suurin osa, mutta myösmonta prosenttia muita virkistäviä elementtejä.

Urheilulehti on selvittänyt, että valtion 151 miljoonan euron liikuntamäärärahoista 1,5 % menee suoraan urheilijoille. Toki urheilijoiden käyttöön menee välillisesti seurojen, liikuntatilojen ja urheilukeskusten myötä runsaasti enemmän rahaa. Mutta osuus on huomattavan pieni. Usein toistettu mantra, jonka mukaan Suomen pitäisi panostaa huippu-urheiluun enemmän, jotta mitaleita tulisi lisää, ei sekää pidä paikkaansa. Suomen liikuntamäärärahat kestävät hyvin Pohjoismaiden vertailussa. Voidaankin todeta, että urheilun piirissä toimivat aktivistit ovat onnistuneet höynäyttämään sekä päättäjiä että suurta yleisöä.

Perussuomalaisista erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen on ilmoittanut pyrkivänsä takaisin Perussuomalaisiin. Rasistisista twiiteistä kyseenalaista mainetta Suomessa ja maailmalla saanut Turtiainen ilmoitti aiemmin perustavansa oman ryhmän. Nyt mieli on muuttunut. Tämä aiheuttanee uuden okaan Perussuomalaisten puoluejohdon yritykselle pestä kansanedustajien ja muun puolueväen suita hallituskelpoiseksi. Halla-aholla ja kumppaneilla on vakaa aikomus nostaa puolue seuraavian vaalien voittajaksi ja pääministeripuolueeksi. Nykyisin entisen kaltaista "vapaata" mielipiteenvaihtoa ei enää kaivata.

Jalkapallon Suomen Cup on alkanut välierillä. Kunniakkaasti suomalainen media ei ole lähettänyt
yhtään lähetystä näistä peleistä, ei televisiossa eikä radiossa. On ollut niin kiirettä. Urheiluohjelimia tulee päivittääin niin paljon. Jalkapallossakin katsellaan joka ilta 1950-ja 1970-lukujen pelejä. Se on niin nostalgista.

Helsingin telakka suunnittelee kahden tutkimusristeilijän rakentamista. Tarkoitus on tehdä risteilijöitä, jotka toimisivät jäätikköisellä merellä tapahtuvilla risteilyillä. Tarkoituksena on myös löytää toimijoita, jotka alkaisivat tuottamaan jäätikkömeren risteilytoimintaa.

Muitakin uutisiakin on. Päivä on taas alkanut lyhenemään. Samaa jatketaan joulukuun lopulle. Silloin nähdään pieni välähdys valoa puolilta päivin. Pessimisti ei pety. Niin se alkoi tämäkin valoisuus himmetä. Mitä minä sanoin !

Ei kommentteja: