tiistai 2. kesäkuuta 2020

Savukala crepes

Crepes eli tuttavallisesti räiskäleet tai letut ovat suosittuja kahvilaruokia Euroopassa. Ranskalaisissa kaupungeissa on lukuisia crepes-kahviloita, joista saa sekä makeita että suolaisia räiskäleitä. Eikä hinta ole paha. Bremenin läpi virtaavan Weser-joen rannalla on kokonainen jokilaivaravintola, jossa on tarjolla kymmenittäin eri tavoilla täytettyjä lettuja. Tallinnan Rataskaevukadulla on mainio letturavintola Kompressori, josta saa tukevan räiskäleaterian pikkurahalla.

Täytettyjen lettujen valmistuksessa vain taivas on rajana. Täytteeksi käy yhtä hyvin kasvikset, liha, kala, leikkeleet tai niiden yhdistelmät. Tein savukalalla täytettyjä räiskäleitä. Sävelsin tämän ohjeen ihan omasta päästäni.

Vaihe 1
Tehdään lettutaikina ja paistetaan sopiva määrä lettuja. Ainakin pari ruokailijaa kohti.

Vaihe 2
Pilkotaan iso sipuli, kaksi valkosipulin kynttä ja puolikas mieto chili pieneksi silpuksi. Kuullotetaan öljyssä paistinpannulla. Lisättän riåaus suolaa ja pari teelusikllista ruokosokeria ( tai tavallista sokeria).

Vaihe 3
Laitetaan kunkin räiskäleen päälle savukalaa (itse laitoin savustettua kirjolohta), jäävuorisalaattia, salaattipaprikaa, sipuliseosta, tilliä, majoneesia ja juustoraastetta. Kääritään tiukkaan rullaaan.

Vaihe 4
Ladotaan täytetyt letturullat uunivuokaan ja sirotellaan päälle juustoraastetta. Paistetaan uunissa 200 asteen lämmössä vajaa 10 minuuttia.

Täytetyt savukalaräiskäleet ovat aika täyttävä ruoka. Se on kuitenkin helppo iltapala tai nopea vierasvara yllätysvieraiden varalle. Terveellistä ja herkullista !

Ei kommentteja: