lauantai 27. kesäkuuta 2020

Sanomattakin on selvää...

, että Presidentti Putin järjesti voitonpäivän paraatin päivää ennen kansanäänestystä hänen valitsemisesta lopunajan presidentiksi. Itse äänestyksen lopputuloksesta ei liene epäselvyyttä. Kaikki itsensä venäläiseksi tunnustautuvat kansalaiset kannattavat Putinia, sillä hänen vastustamisensahan on rikollista. Ainakin useimmat oppositiojohtajat ovat vähän väliä vankilassa ties mistä syystä. Ja mielenosoituksista heilahtaa häkkiä, jos yhtään kritiikki suuntautuu Kremliin.

, että Finnairn osake lähti yli 10 % nousukiitoon osakeannin vauhdittamana. Finskihän on ns. herran kukkarossa. Siis valtion vahvasti tukema yhtiö. Sitä pienet koronat eivät heiluttele. Sitäpaitsi, kun koneet seisovat tyhjillään kentällä, saavat kurssit nousta rauhassa taivaisiin. On se niin ilmavaa tämä pörssipäivän arki.

, että Trumpin hallinto lähetti elvytysshekkejä miljoonalle amerikkalaiselle vainajalle. Tarina ei kerro olivatko he koronauhreja vai ihan muuten vaan vainajia. Trumpin Amerikka on niin suuri, että vainajiakin yritetään elvyttää dollarinipulla.

, että kotimaisten pienpanimoiden etämyyntioikeus on karahtanut kiville hallituksessa. Helpompi kamelin mennä neulansilmän läpi kun... Helpompi ostaa Saksasta oluita kuin lähipanimosta. Sitä paitsi oluthan on terveydelle vaarallista. Erityisen vaarallista, kun sen ostaa suoraan panimosta eikä Alkosta.

, että lukuisat opiskelijat ovat tehneet kanteluja oikeusasiamiehelle yliopistojen oppilasvalinnoista. Ainakin sata valitusta on selvitettävänä. Itsekin olisin valittanut, etten päässyt yliopistoon lukemaan valtiotieteitä, kauppatieteitä tai kuvataiteita. Olihan se ihan helv... Väärin ! Olin vain niin tyhmä etten keksinyt valittaa. Tosiasiassa oikeusasiamies ei voi vaikuttaa valintoihin. Se on yksin yliopistojen asia
ketä valtsevat opiskelemaan. Huomautuksia voidaan jakaa, muttei niillä ole ennenkään maailmaa
muutettu.

, että ruotsalaiset ja erityisesti epidemologi Tegnell ovat pahoittanut mielensä WHOn osoitettua huolensa Ruotsin virustilanteesta. Tosiasiassa Ruotsissa on ollut viisi tuhatta viruskuolemaa joka vuosi ilman virustakin. Eikä tartuntoja ole niin kauhean paljon. Jokunen Jällivaarassa ja joissakin opiskelijabileissä Etelä-Ruotsissa. Nyt vaan muissa maissa halutaan liioitella, kun Ruotsissa on toimittu omalla tavoin.

, että valtakunnansyyttäjä ei voi syyttää kansanedustajaa rasistisista puheista. Pitäähän kansanedustajilla olla omat oikeudet esiintyä totuuden torvena. Kansa saa vastata puheistaan oikeudessa, mutta kansanedustajien pitää olla lakien yläpuolella. Sehän on demokratiaa ja sananvapautta.

Ei kommentteja: