lauantai 6. kesäkuuta 2020

Uutiset ja sää

Keskusta on yllättäen siirtänyt uuden valtiovarainministerin valintaa sunnuntailta alkavalle viikolle. Syynä on keskustan kenttäväen mielipiteiden vaihto. Keskustassa on perinteisesti ollut monenlaisia mielipiteitä monenlaisista asioista. Tällä kerralla ratkaisu on perinteinen. Ensi viikolla keskusta saa äänestää uudesta valtiovaraiministeristä, jossa vaihtoehtona ovat Paavo Väyrynen tai kuka tahansa muu Keskustan jäsen. Väyrynen on luvannut maksaa ison osan Kulmunin koulutuskuluista. Tästä järkyttyneinä ainakin Aho ja Vanhanen ovat ilmoittaneet jättävänsä kisan kesken.

Brasilian aina yhtä omituinen presidentti Bolsonaro on päättänyt, että Brasilia eroaa WHO:sta. Syynä on se, että WHO ei ole pystynyt lopettamaan koronaviruksen epidemiaa Brasiliassa. Samasta syystä myös Yhdysvaltain presidentti Trump päätti Yhdysvaltain eroamisestä WHO:sta. On se vaan kumma, kun maailman laajuinen järjestö ei pysty lopettanaan epidemiaa Brasiliassa ja USA:ssa. Jotenkin se on pystynyt siihen Uudessa-Seelannissa, Islannissa ja Virossa. Jatkossa Venäjä ja Turkki liittynevät tähän samaan porukkaan samasta syystä.

Jalkapalloilija Ronaldo on kolmantena urheilijana ylittänyt miljardin tulorajan. Häntä ennen golfari Woods ja nyrkkeilija Mayweather ovat tehneet ison tilin. Viime vuonna Ronaldo sai kasaan 105 miljoonaa taalaa. Summa koostui sekä palkoista että sponsorituloista. Ura jatkuu edelleen Juventuksessa sitten kun jalkapallosarjat jatkuvat. Odotettavissa on kuitenkin pieni tulojen putoaminen kuluvana vuonna. Syynä eivät ole Ronaldon taidot tai niiden puute vaan eräs suurempi maailmanlaajuinen juttu.

Thaimaasta ei ole tulossa täksi kesäksi yhtään marjojen poimijoita. Nyt metsään uhkaa jäädä satojen tuhansien kilojen marjat mätänemään. Joku on tosin ehdottanut, että kaikki Suomen työttömät voisivat hoitaa thaimaalaisten poimintatehtävät. Se ei näytä kuitenkaan toteutuvan. Miten marjat
poimittiin 50-, 60- ja 70-luvuilla ? Minä ainakin jouduin tähän kiusalliseen hommaan, enkä saanut yhtään palkkaa. Olisiko nuorisossa marjakesän pelastajaksi ? Kuka uskaltaisi ehdottaa ?

Rapalan uistimet ovat niin suosittuja Espanjassa, että Espanjan kielen uistinkalastusta kuvaava verbi on rapalear. Tässä hyvää mallia muille suomalaisille yhtiöille. Käyttää hiilisähköä on fortumer, syödä
makkaralenkkiä on hker tai atrier, lannoittaa peltoa on kemiraer ja juoda viiniä on alkoer. Kyllä se siitä.

Ja sitten säätiedot.
Otus on tulossa laajoille alueille eteläiseen Suomeen ja katkoo sähköt ja puut. Uusi sääilmiö on nimeltään otus. Sen jälkeen tulee taas tavallista kesäsäätä ja loppuviikolla jopa hellettä. Terasseilla on aluksi kosteaa, mutta kesä kuivattaa ja kosteaahan terasseilla on aina ollut. Ainakin aina korona-ajan vapauduttua.

Ei kommentteja: