perjantai 5. kesäkuuta 2020

Lindströmin pihvit


Vanha kotiruoan klassikko tuli mieleen. Lindsrömin pihvejä ei ole tullut tehtyä moniin vuosiin, tai jos rehellisiä ollaan vuosikymmeniin. Tarveaineet olivat seuraavat:

500 gr sika-nauta jauhelihaa (Wigren)
1 dl kermaviiliä
1 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
4 pientä säilöttyä punajuurta
1 dl viipaloituja suolakurkkuja
suolaa
mustapippuria
öljyä

Sekoitetaan korppujauhot kermaviiliin. Pilkotaan sipuli pieneksi ja kuullotetaan ne öljyssä. Raastetaan punajuuri. Pilkotaan kurkkuviipaleet pieniksi. Sekoitetaan kulhossa jauheliha, kermaviiliseos, kananmuna, sipuli, punajuuri, kurkut ja mausteet. Lisätää hieman öljyä. Anneteaan seoksen turvota tunti. Muotoillaan isohkoja pihvejä uunipellille. Paistetaan 200 asteessa 10-15 minuuttia pihvien koosta riippuen.

Lisäkkeeksi sopii erinomaisesti perunamuusi ja sienikastike. Mehevä ja ruokaisia ateria on parasta kotiruokaa.

Ei kommentteja: