perjantai 16. huhtikuuta 2021

Iloisia uutisia

 Moni ajattelee näinä päivinä, että media on täynnä huonoja tai todella huonoja uutisia. Tosiasiassa kyse on medialukutaidosta ja asenteesta. Tänäkin päivänä voimme lukea toinen toistaan iloisempia uutisia meiltä ja maailmalta. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.

HS:n tänään julkaiseman gallupin mukaan monet puolueet ovat lisänneet kannatustaan. Se antaa puolueille ja niitä äänestäneille äänestäjille intoa, uskoa ja lisävoimia tulevaisuuteen. Tässä kannatusta lisänneet puolueet ja kasvuprosentit: Perussuomalaiset (0,1%), Kokoomus (0,2%), Vihreät (0,2%), Vasemmisto (0,5%), Kristillisdemokraatit (0,1%), Muut (0,3%).

Iloisia galluplukuja kerrotaan Saksastakin. Maassa käy kova kuhina uuden pääministerin valinnan suhteen. Merkel on jäämässä pois ja uutta johtajaa haetaan. Uusien galluppien mukaan Baijerin CSU puolueen Markus Söderiä kannattaa 44% kansalaisista. CDU puolueen uusi puheenjohtaja Armin Lashet saa reilun kymmenen prosentin kannatuksen. Iloinen asia ainakin Söderille. Mies saattaa nousta uudeksi liittokansleriksi. Huonompi homma kilpakumppanille.

Kaikki pubien, ravintoloiden ja baarien ystävät saivat tänään mieluisia uutisia. Maanantaista alkaen voi mennä taas kaljalle, syömään tai treffaamaan kavereita ravintolaan. Yökerhot ja baarit sulkeutuvat jo iltapäivällä viideltä, mutta parin tunnin jatkoille voi mennä sen jälkeen ruokaravintolaan. Samalla kaikki ravintola-alan yrittäjät voivat tienata taas omaa rahaa eikä tarvitse odotella valtion tukirahoja. Odotan illalla näkeväni vihdoinkin MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin kasvoilla iloisia ilmeitä, kun hän kommentoi näitä uutisia Uutisissa.

Iloisia uutisia myös festariväelle. Kesän rockfestarit on peruttu, joten koronatartuntojen vaaraa ei siltä osin ole luvassa. Moni nuori ja vähän vanhempikin voi tuulettaa. Kesä menee turvallisesti etäisyyksiä ja käsidesiä toteuttamalla. Suviseurat, Ruisrock, Ilosaarirock ja Tuska ovat kaikki peruttu. Ei hätää. Sitä paitsi Suviseuroja voi seurata netistä. Se on iloinen uutinen kaikille 80.000 ihmiselle, jotka olivat viime, eikun edellisen vuoden festareilla.

Vesa Keskinen on iloinen mies. Hän osti Hotelli-ravintola Alavus 66 minuutin harkinnan jälkeen. Keskinen laajentaa toimialaa yökerhobisnekseen. Paikka on Keskiselle erittäin tuttu ja läheinen. Siellä on vuosien varrella syöty ja juotu, bailattu pikkutunneille, istuttu kokouksissa ja neuvotteluissa. Nyt paikka on hänen ikioma. Matkaa Tuuriin on vaivaiset 5 km, jonka matkan Keskinenkin on taksirahojen puutteessa kävellyt monet kerrat. Onnittelut !

Onnitteluja sataa myös kotkalaiselle Awak Kuierille. Hänet valittiin viime yönä toisena naisena koripallon WNBA varaustilaisuudessa. Pelaajaoikeudet ovat jatkossa Dallas Wings-seuralla. Italiassa pelaavan Kuierin juuret ovat Kotkan Peli-Karhuissa. Hän tullee olemaan ensimmäinen suomalainen, joka pelaa tässä kovassa naisten amerikkalaissarjassa.

Kannattaa panna muistiin nimi Takisima Mika. Tämä vuonna 1931 syntynyt japanilaisnainen on maailman vanhin fitness-ohjaaja. Ikä ei haittaa 90-vuotista ohjaajaa. Aikoinaan hän halusi tiukan pepun kuten brasilialaisilla naisilla. Hän lähti harrastamaan aerobicia. Sitten hän halusi leveät olkapäät ja kapean vyötärön. Tässä iloinen esimerkki kaikille (naisille), jotka kaipaavat olemukseensa kohennusta.

Tampereelta kuuluu taas iloisia uutisia. Tampereen Raitiotie Oy järjestää kansanäänestyksen ratikan kuuluttajan äänestä. Kansa voi valita ääneksi Kirsin, Marjon tai Mian. Äänestys tapahtuu netissä Raitiotien sivuilla. Kerrankin kansan ääntä kuunnellaan. Toisaalta kansa joutuu kuuntelemaan valitsemaansa ääntä ratikassa. Sitä samaahan se on eduskuntavaaleissakin.

Tampereelta kuuluu lisää iloisia uutisia. Huumoriakin on tällä kertaa mukana. Hakametsän jäähallin läheisyyteen rakennettavan kauppakeskittymän yhteyteen tulee kaksi kadunpätkää. Niiden nimet ovat Ylämummo ja Alamummo. Voiko millekään muulle paikkakunnalle kuin Tampereelle sopia paremmin nämä kaksi Timo Jutilan lanseeraamaa jääkiekkotermiä ? Ei voi. Iloitkaamme siitä !



Ei kommentteja: