keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Uutinen se on pienikin uutinen

 Pohjois-Korea on jatkanut koronan vastaista taistelua kovin keinoin. Maa ilmoitti jättäytyvänsä pois Tokion olympialaisista. Näin maa menettää monta mitalia ja pistesijaa kansojen välisissä taistoissa. Tämä on toki ymmärrettävää ja looginen jatko Pohjois-Korean harrastamalla eristäytymispolitiikalle. Maa on ollut koronan takia eristyksissä jo viisikymmentä vuotta Kim il Sungin ajoista lähtien. Tosin nykyisen johtajan Kim Jong-unin lempiherkut: shamppanja, kaviaari, viski, konjakki ja sikarit pääsevät tämän eristyksen läpi. Niillä on ”ajatuksen virtaavan tonavan” elämälle myönteisiä ja koko kansaa palvelevia vaikutuksia.

Viime vuoden suosituimmat lasten nimet ovat Aino ja Leo. Mikäli aiot näin korona-aikana tehdä kumppanisi kanssa sitä, mitä nykyisinkin ei juurikaan tehdä, kannattaa panna nimet mieleen. Parhaassa tapauksessa yhdeksän kuukauden kulutta nimelle voi löytyä käyttöä. Aino. Säveltäjäsuuruus Sibeliuksen vaimo oli nimeltään Aino. Ikäänkuin ainoa, ainoa oikea. Leo on venäläisen klassikkokirjailija Leo Tolstoin etunimi. Sivistystä on paljon mukana Leo-nimessä. Toinen venäläinen Leo, Leonid Breznev, tuo mieleen lämpimät muistot YYA-sopimuksesta ja clearing-kaupasta. Siis tavararanvaihtosopimuksesta Venäjän kanssa. Myimme Venäjälle korkeasti jalostettua terästä ja paperia ja ostimme koivu- ja mäntytukkeja.

Maailman rikkaimpien miesten listalla kärkipaikkaa pitää totutusti Jeff Bezos. Amazonin perustajan omaisuus on vaivaiset 177 miljardia dollaria. Joskus se oli sentään pari sataa miljardia. Ex-presidentti Trump on pudonnut sijalle 1.299. Tämä johtuu kiinteistöjen arvon putoamisesta. Tai kenties vasemmistolaisten vaalivirkailijoille paskatempusta viime vaaleissa. Meikäläisistä Herlinin Antti on pitänyt pintansa ja on pysytellyt sijalla 404. 

Oikeuskangsteri (anteeksi toistuva lukihäiriö) Tuomas Pöysti (tiettävästi ei mitään sukua näyttelijä Lasse Pöystille) on selittänyt medialle, miksei hän tehnyt mitään hallituksen liikkumisrajoitusten säätämisen peruuntumisessa. Syynä oli tietenkin se, ettei hänelle varsinaisesti kuulu peruuntuvien esitysten esitteleminen, peruuttaminen tai selittäminen. Sehän on eduskunnan peruutuslakivaliokunnan tehtävä. Sen valiokunta hoiti asianmukaisesti eikä oikeuskangsterinvirastolla ole siihen mitää lisättävää.

Venäjän presidentti Putin on säätänyt uuden lain ja päättänyt antaa itselleen mahdollisuuden tulla valituksi viideksitoista seuraavaksi vuodeksi Venäjän presidentiksi. Putin pitää itseään parhaana henkilönä johtamaan suurta äiti-Venäjää. Samalla Putin haluaa yhdistää kansaa lähettämällä raskaita asevoimia Ukrainan rajalle. Ukraina uhkaa Venäjää ja siksi asevoimia pitää lähettää rajalle rauhoittamaan tilannetta. Vanha sanonta: rautaa rajalle, pätee tässäkin tilanteessa. Aiemmin Venäjä on yhdistänyt omaa kansaa lähettämällä rautaa Itä-Ukrainan Donbassiin ja Krimille.

Alkoholin kulutus on laskenut viisi prosenttia viime vuonna. Matkailijatuonti ja ravintolamyynti ovat molemmat puolittuneet, mutta vastaavasti Alkon myynti on kohentunut tuntuvasti. Vastaavasti valtion alkoholin myynnistä saatavat verotulot ovat jatkaneet kasvuaan. Hallitus onkin aikonut pitkittää koronarajoituksia vielä muutamia vuosia. Tällä menolla valtion kassaan kilahtaa sievoinen summa verotuloja. Vakavasti harkitaan myöskin Alkon uusien myymälöiden avaamista ja kotiinkuljetuksen aloittamista. Ainakin koronapandemian ajaksi.

Ei kommentteja: