lauantai 10. huhtikuuta 2021

Kiekkoilua

 Jääkiekkoliigan runkosarja lähenee loppuaan. Lisää kiinnostusta saatiin liigan päätettyä pistelaskun muuttamisesta. Nyt joukkueiden järjestys määräytyy piste/ottelu periaatteella. Suurin ero aikaisempaan on tappioissa. Aikaisemmin joukkueen hävitessä tuli 0-pistettä. Nyt häviöstä pistemäärä vähenee. Voitosta tietysti kasvaa. Kymmenen pudotuspelijoukkuetta ovat jo selvillä. Lukko voittaa, HIFK on toinen ja TPS kolmas. Sport on kymmenes ja KooKoo yhdeksäs. Kolmesta suorasta pudotuspelipaikasta kamppailee viisi joukkuetta KalPa, Ilves, Tappara, Pelicans ja Kärpät. Piste-erot ovat marginaalisia ja joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Voitoilla mennään suoraan pudotuspeleihin ja tappioilla säälipleijareihin. Tiistaina pelataan runkosarjaan viimeinen kierros.

NHL jatkaa taivallustaan reilun puolivälin jälkeen. Rantanen ja Barkov yrittävät pärjätä pistepörssin kymmenen parhaan pelaajan joukossa. Viime kauden finaalijoukkue Dallas on alamaissa, samoin toinen ”suomalaisjoukkue” Buffalo. Jälkimmäisen rosteriin nousi Ilveksen ja Liigan alkukauden ykkösmies Arttu Ruotsalainen. Ensimmäinen peli sujui ihan kohtuullisesti, vaikkei mitään tilastomerkintöjä vielä tullutkaan. Vaihdossa Ruotsalainen oli hyvin mukana, mutta kiekollinen pelaaminen jäi vähäiseksi pienen jääajan myötä. 

KHL pelataan välieriä perinteisin joukkueen. Idässä Kazan ja Omsk, lännessä Moskovan TsSKA ja Pietarin SKA. Huomio kiintyy myös lehtereille. Katsomot ovat täynnä väkeä. Venäjällä kun ollaan.

Ei kommentteja: