perjantai 30. huhtikuuta 2021

Onko maailman kirjat sekaisin ?

 Tavallisesti erittäin positiivisesti EU:hun suhtautuva Kokoomus on kääntänyt kelkkaansa. Useiden kokoomuslaisten kansanedustajien pelätään äänestävän EU:n elpymispakettia ja uutta 7 vuoden budjettia vastaan. Ei siis pelkästään kepulaiset epäilevät tuomat. Olisi aika ironista, mikäli juuri konservatiivinen yrityksiä ja vauraita ihmisiä edustava Kokoomus-puolue kaataisi tämän 27 maan jättimäisen rahapaketin. Suomen elinkeinoelämä katselee tilannetta kauhuissaan. Onkohan maailma kääntynyt päälaelleen.

Ruotsin kunkku Kalle täyttää 75-vuotta. Ei voi olla ! Vastahan Kallea syytettiin seksiskandaalista yökerhossa. Vastahan mies pääsi miehen ikään eli 50-vuotiaaksi. Miten joku on voinut vanheta näin nopeasti ? Vaikken kannatakaan monarkiaa, onhan Kaarle Kustaa sentään äijä.

Venäjän tiedustelupalvelun epäillään räjäyttäneen asevarastot Tshekissä ja Bulgariassa.  Molemmissa asevarastoissa on säilytetty Ukrainaan ja Georgiaa viettäviä aseita. Venäläiset ovat alkaneet käymään sotaa  myös entisten liittolaismaiden kamaralla. Tästä on kehkeytynyt myös moninainen diplomaattinen farssi. Baltian maat, Puola ja Slovakia ovat seuranneet Tšekin esimerkkiä ja karkottaneet venäläisdiplomaatteja. Venäjä on vastannut samalla mitalla kartoittamalla näiden maiden edustajia. Nyt Venäjä on julkaissut vihollismaidenmluettelon. Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian lisäksi listalla on edellä mainitut maat. Tässä ei sinänsä ole mitään yllättävää. Korkeintaan Venäjä näkökulma tehdä räjäytyksiä muiden maiden alueella. Myrkytysten lisäksi Venäjä on lisännyt räjäytykset repertuaariinsa.  

Turvetuottajat järjestivät mielenosoituksen Eduskuntatalon edessä. Juuri päättyneessä hallituksen kehysriihessä päätettiin antaa turvetuottajille 70 miljoonaa tukiaisia ja jatkaa turpeen käyttöä lämpövoimaloissa. Jos ajatellaan asiaa yhtään kohtuullisesti, turvetuottajien pitäisi olla edes hiukan tyytyväisiä. Jos ajatellaan ilmaston lämpenemisen jarruttaminen näkökulmasta, turpeen käyttö pitäisi lopettaa mahdollisimman pian. 

Nokian pörssikurssi ampaisi kovaan nousuun yhtiön kerrottua viime vuoden tuloksesta. Kahdessa päivässä kurssit nousivat kymmenen prosenttia. Nokiasta on viime vuosina kehkeytynyt analyytikoiden vieroksuma yhtiö. Yllätyksiä on tullut toinen toistensa jälkeen eikä paljon hehkutettu 5G-verkko ole vastannut odotuksia. Viime vuonna kaikki kääntyi. Merkille pantavaa on myös uuden toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin astuminen ruoriin. Hän julisti kuluvan vuoden sijoitus- ja investointivuodeksi Nokiassa. Kauan odotettu käänne myös niille tuhansille pienosakkaille, jotka ovat vielä uskoneet Nokiaan.

Amerikasta kuuluu kummia. Presidentti Biden on esittämässä lapsilisiä yhdysvaltalaisille lapsiperheille. Yhdysvallat on ainoita maita maailmassa, jossa ei ole ollut lapsilisiä. Siellä on ajateltu, että jokainen hoitakoon itse omat ongelmansa, asiansa ja tekosensa. Yhteiskunnan varoja ei tuhlata ihmisten terveyteen, sosiaali-tai työttömyystukiin puhumattakaan lapsilisistä. Nyt maailma on muuttumassa. Onko Biden sittenkin demari ? Mutta meneekö lapsilisäuudistus läpi kongressissa ? Se onkin sitten toinen juttu.

Päivi Räsästä syytetään kiihottamisesta ! Hei, voiko kuvitella herkullisempaa otsikkoa. Aina yhtä periaatteellinen ja kuivakka Räsänen on syyllistynyt kiihottamiseen. Heti ei ainakaan kiihota, kun kuuuntelee Päivin puhettaan. Onhan hän ulkoisesti ollut aina ihan sutjakka pimu. Tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ovat eronneet kirkosta Räsänen homopuheiden takia. Nytkin kiihoittamisella tarkoitetaan kiihottamista kansanryhmää vastaan. Melkein käy sääliksi Räsästä. Jopa meikäläistä pakanaa. Onhan Päivi yrittänyt parastaan ja seurannut tutkimattomia Herran teitä. Vaan joskus Herra koettelee. Ja Suomen oikeuslaitos. Tällä kerralla Päivi Räsästä. Sitäpaitsi, jos ihminen on homo, pitääkö jonkun (Räsänen) tuomita sitä ? Eikö Raamatunkin mukaan tuomio tule vasta viimeisellä portilla, ja sielläkin itse Jumalalta. Vai miten se menee ?


Ei kommentteja: