torstai 8. huhtikuuta 2021

Tuli vaan mieleen yksi kysymys

 Hallitus joutui perääntymään liittymisrajoituksiin liittyvissä lakimuutoksista. Perustuslakivaliokuntaa piti esityksiä perusteettomina. Näin kai se olikin. Hutiloimalla ja liialla kiireellä tehty lakiesitys sai asiantuntijoitakin huutia. Esitys vedettiin pois eduskunnan käsittelystä.

Nyt hallitus on kääntänyt kelkkansa. Se on keskustellut täysin vastakkaisesta asiasta. Miten Suomi avataan koronapandemian jälkeen ? Miten järjestetään isoja massatapahtumia ? Hoh hoi ! Miten mieli muuttui täysin vastakkaiseksi pääsiäisloman  aikana. Eikö nyt tarvitakaan liikkumisrajoituksia pääkaupunkiseudulle ja Turkuun ? Mikä käänsi pään vastakkaiseen suuntaan ?

Venäjän oppositiojohtaja on lehtitietojen mukaan sairaana vankilassa. Mies on aloittanut nälkälakon saadakseen hoitoa. Hänet herätellään tunnin välein, koska hänen sanotaan yrittävän karata. Presidentti Putin sanoi aiemmin, että jos Navalnyi olisi haluttu tappaa, se olisi tehty jo aiemmin. Täällä lännessä puhutaan oikeusvaltiosta. Vankikin on ihminen, jolla on ihmisarvo.

Minkälainen on maa, joka tuomitsee murhayrityksestä kärsineen ja henkiin jääneen miehen vankilaan, koska tämä ei sairauden ja ulkomailla annetun hoidon takia ole ilmoittautunut poliisille ehdonalaissääntöjen mukaisesti ? Minkälainen maa pistää miehen tiukkaan vankilaan ja alkaa kiduttamaan vankia erilaisin menetelmin ? Voiko joku olla ylpeä kaikesta tästä ?  Pelkään pahoin, että Venäjällä näihin kysymyksiin miljoonat ihmiset vastaavat olankohautuksella ja että asiahan on miehen oma syy. Jos istuvaa presidenttiä ei saa julkisesti kritisoida, miksei sitä ole kirjattu lakiin.? Niinhän diktatuureissa tehdään.

VTV on lehtitietojen mukaan vähentänyt merkittävästi tarkastustehtäviään. Näin kertovat viraston työntekijät. Tilalla on ollut lisääntyvä määrä kansainvälistä toimintaa. Asiat alkoivat paljastua, kun johtajaa syytettiin kauneuden hoitoon liittyvistä kuluista ja lentopisteiden käytöstä. Nyt eduskunnan tarkastusvaliokunnan jäsenet ovat alkaneet kummastella viraston toimia ja vaativat johtajan eroa.

Tuli mieleen, että mikä on tällaisen tarkastusvaliokunnan tehtävä. Jos valiokunnat jäsenet eivät tiedä, mitä virasto käytännössä tekee, pitäisikö kenties katsoa peiliin ja erota itse. Valiokunta ei ole hoitanut omaa valvontatehtäväänsä. Vai miten se nyt oikein menee ? Eikös jonkinlainen pomo ole pomallakin  ?

Katselin illalla telkusta jalkapallomatsia. Pelattiin Münchenin lumisateessa. Mestareiden liigan välierässä olivat vastakkain Bayern München ja Paris St Germain. Ottelussa oli hurja vauhti. Molempiin suuntiin.Katsomoon näkyi, että tosi oli kyseessä. Jokainen pelaaja yritti parhaansa lumisateesta huolimatta. Runsaasti tunnetta oli myös pelissä. Juostiin päästä päähän ja molemmat yrittivät raivokkaasti tehdä maaleja. Niitä tehtiinkin kiitettävästi. Lopulta ottelu päättyi lopputulokseen 2-3 eli Pariisin voittoon.

Tuli mieleen pari kysymystä kotoiseen Veikkausliigaan. Pitäisikö meikäläisten pelaajien harjoitella enemmän juoksemista ? Voisivatko pelaajat yksinkertaisesti yrittää tehdä maaleja mahdollisimman paljon, vaikka mihin hintaan hyvänsä ? Ehkä katsojiakin löytyisi hieman enemmän katsomoihin.

EU:n johtajat kävivät neuvottelumatkalla Turkin Istanbulissa. Tapaamisessa Turkin presidentin kanssa ei kuitenkaan löytynyt tuolia EU Parlamentin puheenjohtaja Ursula von der Leyenille. Sen sijaa isäntä itse ja komission puheenjohtaja istuskelivat kaksistaan. Leyen löysi paikan läheiseltä sohvalta.

Voisiko joskus öykkäreille panna piste käytöksestä, tyylillä? Tässä tapauksessa asiallinen reaktio. En tarkoita keskisormen näyttämistä tai istahtamista keskelle lattiaa. Olisiko rouva puheenjohtaja voinut kysyä  tilaisuuden isännältä oliko tämä neuvottelu tarkoitettu vain miehille ? Tai kävellä kylmän viileästi ovesta ulos ? Tuli vaan mieleen, että kyseinen isäntä irroitti vuoden alussa Turkin perheväkivaltaa suojelevasta sopimuksesta. 

Ei kommentteja: