tiistai 31. elokuuta 2021

Hienoja asioita

 Vaikea uskoa, että oltiin yleisurheilun SM-kisoissa? Tunnelma oli kuin piirikunnallisissa. Siis positiivisessa mielessä. Maamme parhaat kilpailijat tekivät loistavia tuloksia, kaksoisvoittoja ja ennen näkemättömän tasaisia kaksinkamppailuja. Ennätyksiä murskattiin ennätyskaupalla. Keli oli mukavan aurinkoinen ja viileä. Vaikka monissa loppukilpailuissa voittaja oli tiedossa jo etukäteen, yritystä ei puuttunut. Nuori 17-vuotias poikanen voitti pituushypyn tuloksella 742.  Uransa lopettava kävelijä diskattiin sata metriä ennen maalia. Aloittelevat varaslähtijät diskattiin aluksi, mutta vastaan inttäjille tuli palautus radalle. Estehuippu ei sen sijaan saanut armoa, sillä jalka meni selvästi radan sisäpuolelle. Siitähän saa lisäetua. Ratinan katsomot näyttivät ammottavan tyhjyyttään, mutta se oli harhaa. Yleisöä oli neljänä päivänä järjestäjien mukaan 10.000. Silmämääräisesti katsottuna noin puolet tästä. Yleisö oli varmaan piiloutunut katsomojen taakse kahville ja makkaralle. Kiinnostavin havainto oli Eino Grönin bongaaminen yleisön joukosta. Eikös Grön asu Floridassa ? Niin ja olihan siellä pituuden ihmemies Mike Powellkin. Hänhän pomppi aikoinaan pituutta 895.

Belgiassa pidettiin formulakisat. Teemana oli sadekeli. Vettä roimi ja autot liukastelivat. Sadekelirenkaat olivat päivän sana. Ainakin silloin kun autot pääsivät radalle. Yleisö oli vedestä läpimärkänä ja odottamisesta kuumana. Kukaan ei ollut tyytyväinen, mutta voittaja löytyi kolmen ja puolen tunnin suihkun jälkeen. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Siis autourheilujuhlan tuntua. Vesikelijuhlan tuntua. Amerikassa nousi maihin Ida-myrsky, ihan kuin se halusi siivittää formulaviikonvaihteen tunnelmia.

Presidentti Niinistö sai uuden koiranpennun. Pentu kertoi olevansa tyytyväinen presidenttiperheeseen. Ylöspito on ollut toistaiseksi moitteetonta tai lähes hyvää. Hieman keskustelua on herättänyt EU:n politiikka Afganistanissa. Nythän ei ole saatu mitään yhteistä aktiviteettia kansalaisten pelastamiseksi Kabulista, koirista puhumattakaan. Mäntyniemen polut ovat olleet mukavia. Tosin muita koiria ei ole juuri tavattu henkivartijoiden koirien lisäksi. Nappuloita on syötetty riittävästi. Yleisesti ottaen valtakunnan ykköskoiran myötä halutaan kiinnittää huomiota rodullisiin piirteisiin. Tai siis ei haluta. Edellisestä koirasta on otettu opiksi ja nyt rotu on myös suojeluväen mieleen. Tenderfieldin terrierin pentuja on Suomessa vain muutamia. Jos joku aikoo seurata presidentin vaimon viitoittamalla tiellä, kannattaa varautua monien vuosien odotteluun. 

Viro valitsee presidentin. Ehdokkaita on yksi, mutta häntä ei voitu valita, kun hän ei saanut riittävästi ääniä. Jatkoon pääsevät eniten ääniä saaneet. Lopuksi kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta.  Nähtäväksi jää, kuka lopulta valitaan presidentiksi. Onko se ainoa ehdokas vai joku muu ? Ehkä joku virolainen. Viime käden tietojen mukaan loppujen lopuksi ainoa ehdokas tuli valituksi. Onnea !

Ei kommentteja: