torstai 5. elokuuta 2021

Onnea, onnea !

 Onnittelut kahdelle suomalaiselle pizzaravintolalle. Helsinkiläinen Pizzeria Luca ja turkulainen 450˚C ovat päässeet Pizza Maker of the Year 2021 listalle. Eurooppalaisten pizzerioiden parhaaksi valittiin pariisilainen Peppe Pizzeria. Lucan sijoitus oli 18. ja 450 astetta  oli sijalla 36. Hieno saavutus sinänsä. Pizzerioita on Euroopassa kymmeniä tuhansia ja Suomessakin satoja.. Eikä tässä vielä mitään. Vuoden pizzantekijäksi valittiin Turun kauppahallissa toimivan Pizzerian kokki Filomena Tursi. Uskomaton saavutus ja sylin täydeltä onnea Filomena Tursille !

Suomalaisille dementian tutkijoille onnittelut. Olette löytäneet 5000 proteiinin joukosta 15 proteiinia, joihin saattaa tepsiä lääkkeet dementiaa vastaan. Mikäli näin todella tapahtuu, saataneen lähivuosina uutta ja parempaa lääkettä dementian ja Alzheimerin taudin hoitoon. Lääkkeen uskotaan vaikuttavan yhtä merkittävästi kuin lääkehoito sepelvaltimotautiin tai korkeaan kolesteroliin. Tällä helpotetaan lukuisten Alzheimerin taudista kärsiviä ihmisiä. Asia etenee ja toivon mukaan uusi lääkitys toimii.

Maailman paras ja ainoa oikea elossa oleva rock-bändi, the Rolling Stones, lähtee Amerikan kiertueelle. Kaikki muut paitsi 80-vuotias rumpali Charlie Watts ovat mukana. Myös ikireliikit kitaristi Keith Richards ja vokalisti Mick Jagger. Vierivä kivi ei sammaloidu, sanotaan. Ei todellakaan. Rahasta ei liene ainakaan kyse, sillä edellämainittu kaksikko on tehnyt 60-vuotta hittejä, joiden royalteja on ropissut tileille loppumattomaan tahtiin. Jotkut eivät halua jäädä eläkkeelle ja mikäs siinä. Onnea vaan valitsemallanne uralle ja kiertueelle !

Onnittelut Kokoomukselle ja Perussuomalaisille. Ylen gallupin mukaan kansansuosio on jatkunut korkeana. Kokoomus on puolueista ykkösenä 20,5% kannatuksella. Kokoomuksen Orpo oli sairauslomalla, muttei se ole heikentänyt puolueen suosiota piiruakaan, päinvastoin. Perussuomalaiset ovat kolmantena reilun 17% kannatuksella. Puheenjohtajan vaihtuminen ei ole ainakaan vielä vienyt kannattajia. Eikä se vielä ole edes vaihtunut, mutta tulossa hyvää vauhtia. Puoluejohtajat ovat halailleet kevyesti toisiaan ja etsineet yhteisiä elementtejä mahdolliseen hallitusyhteistyöhön. Ei vielä ole sen aika, mutta katsotaan syksymmällä. Silloin Orpo ja Purra voivat alkaa tekemään konseptia yhteisestä avoimesta liitosta. Kyllä he vielä löytävät toisensa. Sellaista toivetta on ilmassa.

Onnea Tampereen Tapparalle ja Otto Rauhalalle. Uusi kapteeni (C) on vaihdettu alkavan kauden joukkueelle. Mediassa ehdittiin jo spekuloimaan päävalmentajan Jussi Tapolan ja entisen joukkueen kapteenin Jukka Peltolan ja varakapteeni Kristian Kuuselan välisestä skismasta. Nyt sotakirveet on haudattu. Rauhalasta tuli kapteeni ja Peltola, Kuusela ja Patrik Virta saivat varakapteenin tittelit. Kaikki on siis hyvin ja uusi kausi on edessä. Tapparalle jäi viime kaudesta paljon hampaankoloon vaikka pieni epäilys on, että muitakin ongelmia on haudattuna maan raossa.

Onnea Tampereen kaupungille hyvistä ravintoloista. Tampereen kaupunki on pyörittänyt kahta menestyksekästä ravintolaa ja ollut hiljaa omistussuhteistaan. Amurin Helmi ja Vapriikissa ravintola Valssi ovat menestyneet hyvin ja tuoneet oman vaihtoehtonsa kaupungin ravintolaelämään. Tampere voisi jatkossa perustaa lisää näitä ravintoloita, kun sote vie enimmän osan kaupungin tehtävistä. Kokoomuksen pormestariohjelmaan kannattaa lisätä vuosittain muutaman uuden ravintolan perustaminen eri puolille kaupunkia. Se ei ehkä ole aivan puolueen ideologian mukaista, mutta mitä sitten. MaRa ja muut ravintoloitsijat eivät ehkä katso hyvällä kaupungin siirtymistä ravintoloitsijaksi. Kokemukset näistä kahdesta ovat kuitenkin rohkaisevia. Hyvää ruokaa edullisesti. Mitä muuta tamperelainen veronmaksaja voi toivoa !

Onnittelut tuhansille ja taas tuhansille kanssaeläjille. Erityisesti 20-40 vuotiaille nuorille aikuisille. Jalkapallofanit Pietarin kisoista, lukuisten festareiden järjestäjät ja tuhatpäiset yleisöt, kapakoitsijat ja niiden loppumattomat asiakasvirrat. Kivaa on ollut, ainakin teillä. Onnittelut kaikille. Onnea myös MaRalle ja Timo Lapille.olette saaneet viinin taas virtaamaan. Ilman teitä kaikkia me pari miljoonaa ikäihmisiä olisimme joutuneet lähtemään ulos, kaupungille, uimahalleihin, ravintoloihin, museoihin ja matkalle Hankoon tai Kolille. Nyt jatkamme innolla puolentoista vuoden aikana opittua kotona kyykkimistä, sukulaisten ja tuttavien välttelyä, aikaisia kaupassakäyntejä ja koronatilastojen päivittäistä seuraamista. Meillä on kyllä malttia jatkaa tätä pälyilemistä. En kaipaa Mikko Alatalon yhteislaulutilaisuuksia, ikäihmisten kuntojumppia tai posliininmaalauskerhoja. Olen kokenut jo lukuisan joukon koti- ja ulkomaan matkoja, ravintolailtoja, naistentansseja ja kaikenkarvaista hämärää riiaamista. Kaikki se on vielä kirkkaana muistissa, joten voin/ voimme hehkuttaa niitä kotisohvalla. Tiiraamme jatkossakin 24/7 telkun Putouksia, Tanssimista tähtien kanssa, Ex on the Beachia, Masked Singer Suomea, Selviytyjiä ja Maajussille Morsianta. Siinä on kaikki ainekset hyvään vanhuuteen.

Ei kommentteja: