sunnuntai 8. elokuuta 2021

Ymmärsinkö nyt oikein ?

Koronapassista puhutaan suureen ääneen. Tarkoitetaaanko oikeasti kuitenkin rokotustodistusta ? Koronapassi on minun mielestäni passi, jossa kerrotaan asianomaiselle olevan koronan tai ainakin, että se on joskus todistettavasti ollut passinhaltijalla. 

Kun pääsen koronapassilla ravintolaan, näyttelyyn tai konserttiin todistan, että minulla on korona. Ei kai ! 

Kun menen koronapassilla ravintolaan, näyttelyyn tai konserttiin todistan, ettei minulla ole koronaa vaan minut on rokotettu kerran tai kahdesti. Näinhän se menee, eikö ! Mutta voiko passi todistaa, ettei minulla ole koronaa ? Ei kai !

Mikä vastuu on ravintoloitsijalla, mikäli  koronapassin haltija saa koronan ravintolassa ? Ehkä ei mitään Onko vastuu vain asiakkaalla ? Vai onko vastuu passin antajalla eli valtiolla ja kunnilla ? Onko tämä se syy, miksi elinkeinoelämä ja kokoomus toitottavat nyt koronapassin puolesta ? Vastuu pois ravintoloilta ja tapahtumien järjestäjiltä. Suomeksi sanottuna bisnes pyörii ihmisten terveyden kustannuksella.

Lopettaako koronapassi taudin etenemisen ? Miten se tapahtuu ? Kertokaa se minulle ? Pitääkö koronapassin haltijan olla koekaniinina ?  Välttyykö passin avulla koronatartunnoista ? En haluaisi kokeilla. Voisivatko jotkut muut kokeilla passin vaikutuksia ?

Tampereen päivittäiset koronaluvut nousivat lähelle sataa Tammerfestin jälkeen. Nyt viikonloppuna järjestettiin metallimusiikkia Saarihelvetti Viikinsaaressa. Kaupunki itse näytti hyvää esimerkkiä järjestämällä Sorsapuistossa ulkoilmakonsertin. Filharmonian piti päästä esittelemään taitojaan. Lupaan seurata katse haukkana ensi viikon koronalukuja. Jatketaanko näillä tapahtumilla deltamuunnoksen leviämistä/levittämistä ? Jos kyllä, koko touhu näyttää olevan pölhökustaiden hommia ?

Sanomattakin on selvää, mikä elämässä on tärkeintä. Se ei ole terveys. Ei myöskään työpaikka. Eikä lapset, suku tai kaverit. Eivät myöskään harrastukset. Tärkeintä on ravintoloiden anniskelu viikonloppuisin yöllä ja erilaisten festareiden ja tapahtumien järjestäminen. Ilman niitä elämä ei ole minkään arvoista. Onkohan minulta jäänyt jotain olennaista huomaamatta maailman menossa ?

Ei kommentteja: