sunnuntai 22. elokuuta 2021

Tyhmiä pohdintoja

 Olenkohan sivistymätön vai sivistynyt, kun en ole koskaan katsonut Possea, Salkkareita, Suurmestaria, Pöllötöllöä, Mielensäpahoittajaa, Duudsoneita, Jahtia, Vain elämää, Kaunareita, Masked Singeriä tai Diiliä ? Olo tuntuu kyllä ihan normaalilta, joten mitään ihan ratkaisevaa ei ole itsestäni puuttunut. Tai sitten ensitöikseen vaan huomaa. Olen myöskin tullut ihan kohtuullisesti juttuun muiden ihmisten kanssa, joista monet ovat varmasti katsoneet näitä ohjelmia. Voi tietysti olla, että ongelmat ovat vasta tulossa.

Oopperan esitys saatiin pidettyä sittenkin perjantaina. Yllättäen oopperasta löytyi joku inssi, joka ymmärsi mitä tarkoitetaan lohkoilla. Katsomo jaettiin lohkoihin ja ihmiset kulkivat väliajoilla lohkoittain. Ei se sen ihmeellisempää ollut. Seiniin ei tarvittu reikiä.Tulee mieleen, että onko tämä oopperan johto kykenevä käsittelemään ihan tavallisia käytännön asioita ? Vai onko sittenkin kyse kapellimestari Linnun sanomasta totuudesta, että ooppera hyötyy mistä tahansa skandaalista. Niinkö syvissä vesissä kulttuurieliitti elelee korona-aikana ?

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on kertonut eroavansa puolueen puheenjohtajan hommista ja myös pääministerin hommista. Syytä hän ei ole tarkentanut vaan kertonut toimineensa riittävän kauan molemmissa tehtävissä. Miksi hän jättää nämä postit ? Ovatkohan jotkut keskeiset puoluetoverit antaneet ymmärtää, uuden ajan olevan edessä ja vanhan jäärän on syytä siirtyä syrjään ? Tai sitten puolue aikoo etsiä sopivan johtajan, joka pystyy yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa ? Vähän niinkuin Perussuomalaiset meillä.

Ilta-Sanomien kolumnisti pohtii onko keskustan Esko Aho pyrkimässä kepun presidenttiehdokkaaksi. Tämä sen takia, kun YLE on esittänyt dokumenttisarjaa Suomi 1991. Siinä Aho on enemmän kuin korkeassa kurssissa. Aho toimii nykyään venäläisen Spermapankin (Sperbank) johtokunnan jäsenenä. Itse en missään tapauksessa äänestä tällaista kaksinaamaista hiipparia. Tai no ehkä siinä tapauksessa, jos vaihtoehtoina on Aho ja joku nationalisti kuten Halla-aho, Hakkarainen tai Huhtasaari. Puistattaa ihan koko ajatuskin.

Yleisurheilun 20-vuotiaiden MM-kisoissa Keniassa Suomi on voittanut neljä kultamitalia. Toistan kultamitalia, ei mitään pistesijoja vaan kultaa. Nuorten ja aikuisten tuloksissa on kuitenkin merkittävä ero. Kysymys kuuluu: Mihin katoaa näiden potentiaalisten voittajien kehitys ? Sitä pitäisi kysyä Olympiakomitean huippu-urheilusta vastaavalta johtajalta, Mika Lentimäeltä. Minkä asian me osaamme sössiä nuorten yleisurheilijoiden kehityksessä ?

Kävelin eilen illalla sekä Helsingin että Tampereen keskustassa. Meno oli samanlaista kuin ennen koronapandemiaa. Ihmisiä pörräili puolijurrissa kaduilla ja kapakoiden edessä oli pitkät jonot. Etäisyyksistä tai maskeista ei ollut tietoakaan. Mikäli koronapassi tulee käyttöön ja luo turvallisuudentunteen ihmisiin, en aio itse mennä mukaan tähän ruljanssiin. Sen verran paljon epäilen vielä rokotusten voimaa.

Tilastojen mukaan neljä miljoonaa ihmistä on rokotettu kerran ja pari miljoonaa kaksi kertaa. Tilastojen mukaan reilu 1300 ihmistä on silti saanut tartunnan. Se on laskujeni mukaan 0,03 % rokotetuista. Kahdesti rokotetuista vajaa 80 oli saanut tartunnan. Siis niinkuin minä. Tai en tietääkseni ole saanut tartuntaa vaan rokotukset.  Se taas on 0,004% kahdesta miljoonasta. Onhan se tilastollisesti aika vähän. Pitäisi varmaan uskaltaa tehdä ja liikkua enemmän. Pitäisikö sittenkin mennä lauantaisin baanalle ?

Kun katselin lehdestä kuningatar Silvian kasvoja, tuli mieleen epäonnistunut kasvojen kohotusleikkaus ja suun operointi. Jotenkin hän näytti sekä vanhalta että pelottavalta. Suoraan sanottuna Silvia voisi näytellä Batman elokuvasta tutun Jokerin puolisoa. Hyvällä menestyksellä.

Ei kommentteja: