sunnuntai 7. elokuuta 2022

Kalevan kisat 22

 Suomen mestaruuskisat osoittivat, että Suomessa on muutamissa lajeissa kärkeä ja tasoa, mutta sen jälkeen tulee väljää. Kalevan kisoissa nähtiin muutama oikea kilpailu naisten korkeudessa, 400 metrillä ja kolmiloikassa, miesten keihäässä, pikamatkoilla sekä 1500 ja 800 metrillä. Mitään huippusuorituksia ei nähty ellei sellaiseksi lasketa Etelätalon keihästulosta. Kaiken kaikkiaan olisin aika huolissani Suomen yleisurheilun tasosta. Kärkiä, jotka eivät ole maailman tai edes Euroopan kärkeä, löytyy jokunen. Muu porukka on kehitysvaiheessa joko ylös- tai alaspäin. Kun 47-vuotias Franz Kryger voittaa lähes viidellä metrillä kiekonheiton, kannustaa se meitä eläkeläisiä siirtymään yleisurheilun pariin. Mitali Kalevan kisoissa on mahdollista kenelle vain. Suomeksi sanottuna Kalevan kisat olivat yhtä kiinnostavat kuin talvella 50 km hiihto väliaikalähdöllä. Joka päivä pystyi nukkumaan päikkärit ilman, että mitään olennaista jäi näkemättä

Katselin lauantaina timanttiliigaa Puolasta. Kaasalainen voitti Kalevan kisoissa 400 metriä kotimaiseen huippuaikaan. Se oli puoli sekuntia huonompi kuin Timanttiliigan 8. sija. Voi voi meitä.

Reilun viikon kuluttua alkavat EM-kisat Münchenissä. Parasta siinä on yleisurheilun lähetys. Tykkään katsella yleisurheilua, eikä suomalaisten heikko menestys haittaa. Yleisurheilussa tapahtuu ja lajit vaihtuvat tiheään. Odotan jo suurella kiinnostuksella. Kotikatsomo on katettu valmiiksi ja viikon jokainen ilta ollaan tiiviisti paikalla. Uskon, että joku 70 hengen joukkueesta tekee yllätyksen ja pääsen lähelle mitalia.

Ei kommentteja: