maanantai 29. elokuuta 2022

Kuluttajien luottamus

 Tutkimusten ja uutisten mukaan kuluttajien luottamus talouteen on hyvin alhaalla. Heinäkuussa se oli vielä alempana, mutta elokuussa se on edelleen hyvin alhaalla. Henkilökohtaista talous ei huolestuta aivan niin paljon. Autokauppa ei käy kuitenkaan entiseen malliin. Asiantuntijat ja tutkijat pohdiskelevat miksi kuluttajat ovat edelleen niin epäileviä talouden suhteen vaikka taloustilanne on kohtuullisen hyvä.

Toinen uutinen kertoo sähkön rajoituksista teollisuudessa. Myös sähkön hintojen pelätään nousevan vuoden loppuun mennessä lähelle euroa. Sen jälkeen hinnat laskevat kenties lähemmäs tämän hetkistä tilannetta.

Tavallista kansaa uutiset eivät yllätä. Hankintoja lykätään, koska hintojen nousu on ilmeinen eikä sähkön tulevia laskuja tiedetä tarkalleen. Nyt järkevät ihmiset antavat asioiden edetä radallaan ja katselevat taloutta niukasti. Hankintoja on syytä lykätä myöhemmäksi. Ihan tavallinenkin maalaistollo näkee syyt arkielämän tilanteen riskeihin. Mutta miksei sitten ammattimainen tutkija näe asioiden oikeita suhteita. Ovatko tutkijat liikaa kammioidensa orjia. Tervetuloa vaan tänne kentälle elämään arkielämää.


Ei kommentteja: