torstai 25. elokuuta 2022

Puolueiden kesäkokoukset

 Puolueet järjestävät kesäkokouksia elokuussa, koska eduskunnan kesäloma on puolivälissä tai hieman lähempänä karua arkea. Työtätekevä kansa on lopettanut jo lomansa ajat sitten, mutta eduskuntatyö on niin raskasta, että pidempi loma on perusteltu. Ainakin heille itselleen.

Kesäkokousten idea on selkeä. Kesällä puolueet saavat irrotella ilman suurempaa tarkoitusta. Kesällä puolueet ovat myös vapaalla ja mielipiteitä voidaan heitellä vapaasti sinne tänne. Tässä jotain saldoa puolueiden tämän kesä kliimakseja. Koosteen on tehty blogin kirjoittajan vaatimattomalla ymmärryksellä.

Kokoomus.

Suomeen on sijoitettava uusia NATOn tukikohtia kiireen vilkkaan. Sillä turvataan itärajaa tuhansien kilometrien matkalta. Vastavuoroisesti NATOn sotilaat voivat osallistua Suomen hoitajapulaan ja varmistaa vanhuspalvelujen ja terveydenhuolloin palvelujen toteutuminen. NATOn sotilaiden läsnäololla turvataan haavoittuvissa oloissa elävien ihmisten turvallisuus. Pääministerin tulee erota ja lopettaa loputon juhliminen. Tai, jos Natolla on jotkut bileet, niin ehkä siellä.

SDP

Puolue kävi avoimen ja rehellisen keskustelun  bilettämisestä yleensä ja erityisesti Pääministeri Marinin kesän vietosta ja lukuisista illanviettojen tapahtumista. Puolue on yksimielinen kansalaisten ja pääministerin juhlinnan oikeudesta. Enää kukaan ei juhli. Ei ole mitään syytä. Poikkeuksena voivat olla puolueen eduskuntaryhmän hyväksymät juhlat, joita puolueen jäsenet voivat anoa perustellusta syystä. Yhteisesti todetaan, että jokaisella kansalaisella on oltava oikeus elää rauhassa ilman juhlintaa asemasta riippumatta. Kesärannassa voi olla hauskaa ja naureskella silloin kun siellä on valtiovieraita tai valtioneuvostoon kokous. Muuten naama pidetään peruslukemilla eikä alkoholin kanssa läträtä.

Perussuomalaiset

Bensan hinta pitää kompensoida valtion varoista. Verot pois ja sillä sipuli. Autolla pitää päästä minne haluaa. Maahanmuuttajat on saatava hommiin mansikkaviljelmille Suonenjoelle ja tomaattitiloille Närpiöön. Syksyksi heidät viedään metsään keräämään sieniä ja puolukoita. Siten ei viedä kansalaisten työpaikkoja, naisia tai futisjoukkueiden pelipaikkoja. Suomen valtion budjetti ei kestä maahamuuttajia ja kestävyysvaje erityisesti ei kestä heitä. Mutta tämä ei koske ukrainalaisia. Sitäpaitsi pääministerin pitää erota.  Hänen takiaan Fortumiin ja Uniperin tappiot tulevat suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi. Ja hallituksen pitää erota myös.

Keskusta

Pääministerin ei kuulu bailata, lähetellä kuvia someen tai juhlia ylipäätään mitään. Maailmassa on sotia, tuskaa ja maatalous on kriisissä. Tuottajahintoja on nostettava, sillä muuten meillä ei ole omavaraista maataloustuotantoa eli kansallista identiteettiä. Maantaloustouottajien avustuksiin tarvitaan merkittävä korotus, sillä muuten meillä ei ole kansallista ruokahuoltoa. NATOn tukikohtia voidaan sijottaa jonnekin maaseutukaupunkiin, sillä muuten meillä ei ole elävää maaseutua.

Vihreät

Globaali ilmastonmuutos on torjuttava ! Heti !. Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa kuivuutta, tulipaloja ja ilmaston määrätöntä lämpenemistä. Napajäiden sulamisvauhti ja meren pinnan nousua. Puhumattakaan muovien täyttämistä meristä, rannoista ja puistoista. Kohti tuomiota ollaan menossa myös kasvi-ja eläinlajien määrässä. Suomen on luotava EUn uusi, konkreettinen ilmastotragedia, joka otetaan maailman tasolla käyttöön seuraavassa maailman ilmastopaneelissa. Sähkön hinta on ihan kohdallaan ajatellen ympäristövaurioita Nuuksion luonnonpuistossa. Samoin bensan hinta.

 Vasemmisto

Perintöveroa ja rikkaiden tuloveroa pitää nostaa, sillä heillä on niin paljon rahaa. Vähävaraisten sähköveroa pitää laskea. Kansaneläkkeiden perusosaa ja tukiosaa ja lisäosaa ja lisäosan tukiosaa ja erityislisäosaa pitää korottaa, jotta sähkön hinnan korotus, elintarvikkeiden hinnan nousu, bensiinin hinnan nousu ja yleinen inflaation aiheuttama hintojen nousu pystytään korvaamaan täysimääräisesti. Pääministerin biletys on ihan OK, mikäli hallitus ei hajoa sen takia. Moni nuori (ja vanhempikin) myös Vasemmistoliitossa on ollut kesäisellä mielellä festareilla, bilejuhlissa ja jatkoilla eikä siitä ole ole ollut lehdissä eikä se ole aiheuttanut harmia tai noussut someraivoa.

RKP 

Pääministeri ei ole ainoa. Kyllä meilläkin otetaan maljoja ja ryppyjä. Juuri nytkin täällä kesäkokouksessa otetaan kuppia ja lauletaan railakkaasti. Tämän lisäksi rapujuhlissa, kesäjuhlissa, synttäreillä, elojuhlissa, venetsialaisilla ja mitä niitä nyt onkaan. Helan går, tsum lallati rallati rallin lei ! Sitäpaitsi Vaasan lisäksi keskussairaaloiden ruotsinkielinen päivystys pitää saada Porvooseen, Loviisaan, Tammisaareen, Hankoon Åboon, Kaskisiin ja Kokkolaan. No, onkohan Tammerforsissakin joku ruotsalainen, sinnekin päivystys. Onkohan siellä edes keskussairaalaa ?

Kristillisdemokraatit

Kempeleen herätysjuhlilla on ollut taas hyvä meininki ja puolue on täynnä kesäisiä ajatuksia. Ilman viinaa. Synnin teko on lopetettava ja pääministerin on tehtävä parannus. Voimme liittyä Kokoomuksen johtamaan isänmaallisen Natohallitukseen, mikäli saamme uskontoministerin, opetusministerin ja mitä niitä nyt olikaan.

Liike Nyt

Kaikesta huolimatta kaikkien asioiden pitää muuttaa paremmmiksi ja uudistaa politiikka ja meidät pitää ottaa mukaan. Harkimosta seuraava valtiovarojen ministeri ja Jokereiden puheenjohtaja. Pojasta myös.

Ei kommentteja: