keskiviikko 3. elokuuta 2022

Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää

 Pelkään hammaslääkärillä käyntiä. Se johtuu kipeistä kokemuksista 80-luvulla. Kävin halvalla hammaslääkärillä, jolla oli myös antiikkiset välineet. Ehkä ammattitaitokin oli antiikista. Poraaminen, juurihoito sun muut toimenpiteet olivat kivuliaita ja tekivät minulle kivun pelon. Joka kerta, kun menen hammaslääkäriin joudun arvioimaan onko tulossa kipeästi sattuvia operaatioita. Tällä hetkellä minulla on paras hammaslääkäri. Hän hoitaa kivut ja laulelee työskennellään. Silti pieni pelko on aina takaraivossa, kun makaan lavitsalla.

Kesäkuussa takahammasta alkoi särkeä. Harmitti, sillä olin juuri muutama kuukausi aikaisemmin saanut  proteesin. Monta käyntiä ja paljon rahaa. Takahampaan ien turposi myös. Arvasin, että nyt on hankaluuksia edessä. Pitäisi varata aika hammaslääkärille. Viikon kuluttua kipu lakkasi. Varasin kuitenkin ajan, sillä tiedän kokemuksesta mitä tarkoittaa kun taakseen jättää niin edestään löytää. Tämä pätee erityisesti hammaskipuihin. Sain kuitenkin koronan ja jouduin siirtämään aikaa myöhemmäksi. Sitten hammaslääkäri halusi vaihtaa ajan. Uusi aika oli eilen.

Marssin vihdoin hammaslääkärin pakeille. Pelko oli mielessäni. Yllätys oli suuri, sillä pääsin helpolla. Tämä oli juurihoidettu hammas eikä se voi olla kipeä. Hammaslääkäri epäili, että ikenen ja hampaan väliin oli päässyt bakteereja ja kipu ja turvotus johtui siitä. Pääsin kuin koira veräjästä. Samalla tehtiin vuositarkastus, jonka piti tapahtua syyskuussa. Hän napsi kuitenkin pari kuvaa hampaasta. Asianomaisen hampaan keskellä näkyi tummaa aluetta. Hammaslääkäri sanoi, että hammas voi olla halkeamassa. Jos niin kävisi se pitäisi poistaa. Tilalle  proteesin. Tällä kerralla käynti maksoi vain 133 € eikä tehnyt lainkaan kipeää.

Pääsin säikähdyksellä. Huonot uutiset ovat aika epäilyttäviä. Oikealla puolella oleva takahammas saattaa haljeta. Vasemmalla puolella ei ole alahampaita, joten sitä en voi käyttää puremiseen. Halkeamista odotellessa yritän nauttia elämästä ja unohtaa koko asian. Kyllä se sieltä sitten tulee, jos on tullakseen.

Ei kommentteja: